Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es completa a Can Trabal la instal·lació de comptadors d’aigua de telelectura

Permetrà la digitalització del servei i una gestió més eficient. La substitució de comptadors continuarà aquest any a la resta del municipi

dimecres 16 març 2022

La setmana passada es completava a Can Trabal la substitució dels comptadors d’aigua de tots els habitatges per passar a instal·lar comptadors de telelectura. Tal i com resumeix el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, aquesta inversió millora l’eficiència de la xarxa perquè els nous comptadors permeten mesurar de forma telemàtica el consum. Amb els comptadors de telelectura es poden detectar fuites a la xarxa i prevenir possibles fraus. (àudio)

Juanma Samblás indica que la relació amb l'abonat millorarà atès que aquest sistema permet reaccionar de manera immediata quan es detecten fuites internes, avisar de sobre consums, activar alertes i conèixer en temps real el consum d'aigua.  (àudio)

Després de realitzar-se a Can Trabal, es preveu que durant aquest 2022 es procedirà a fer la substitució de comptadors a la resta d’Olèrdola. El canvi de comptadors no comporta cap despesa pels veïns. Els prop de 50.000€ d’inversió que ha suposat el canvi de comptadors en els gairebé 250 habitatges de Can Trabal han estat finançats amb el compte d’explotació d’Aigües Olèrdola. Per completar el canvi a tot el municipi es preveuen destinar 200.000 € més, dels quals 125.000 € s’obtenen del PUOSC. Juanma Samblás subratlla que aquesta millora en la gestió del servei d’aigua a Olèrdola no li suposa cap despesa al veí.(àudio)

El regidor posa l’accent en què l’objectiu de l’actuació és millorar el rendiment de la xarxa del municipi, una actuació que és especialment necessària en un context de pre-alerta per sequera. Des de l’Ajuntament es fa notar que tenir major informació del consum permetrà una gestió més eficient i, al mateix temps, fomentar entre la població un consum responsable i sostenible. 

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Galeria d'Imatges

AiguesOlèrdola.jpeg
AiguesOlèrdola.jpeg

Document Actions