Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es confia que les activitats al Conjunt d’Olèrdola tindran continuïtat amb el nou model de gestió

Amb la nova Agència Catalana de Patrimoni es planteja la possible participació d’agents del territori

dimecres 02 octubre 2013

Són temps de canvis en la gestió del patrimoni cultural a Catalunya. La creació de la nova Agència Catalana de Patrimoni planteja interrogants que impliquen als monuments i jaciments sota la titularitat de la Generalitat. És el cas de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya. El canvi més immediat és que no hi haurà la persona d’enllaç directe entre l’Agència i la seu al territori, funció que desenvolupa fins acabar l’any Núria Molist, directora de la seu d’Olèrdola del Museu. Molist es mostra prudent a l’hora de valorar en què notaria Olèrdola el canvi i expressava que caldrà veure el ple desplegament de l’Agència Catalana, a partir de gener.(àudio)

Entre els més de 40 jaciments i monuments que gestiona, l’agència ha triat cinc prioritats. Molist veu que en aquests moments serà difícil que s’ampliïn les prioritats o es modifiquin i s’aposti per Olèrdola, entre d’altres factors tenint en compte la situació econòmica de la Generalitat. Molist també fa notar que en aquests moments el patrimoni triat com a prioritari respon a un model turístic de gran equipament construït. (àudio)

Molist considera que serà difícil que es puguin realitzar nous projectes, però creu que les activitats que es fan ara es continuaran realitzant, tenint en compte també que hi ha el recolzament d’institucions com la Diputació o l’Ajuntament. La creació de l’agència també planteja com a possible repte la recerca de complicitats amb el jaciment d’Olèrdola per part d’agents del territori.(àudio)

L’objectiu de l’Agència és agilitzar la gestió de tot aquest patrimoni i superar les llargues tramitacions que alenteixen l’aplicació de noves iniciatives. S’establiran plans conjunts d’actuació per a incrementar el nombre de visitants, per integrar els monuments en el seu entorn territorial, per millorar el seu manteniment i restauració, per cercar patrocinis empresarials per a cada monument, i per permetre que aquests monuments puguin tenir ingressos propis per tal de reinvertir-los en ells mateixos.

Document Actions