Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es convoca a Moja un acte informatiu i de presentació del programa "Voluntariat per la llengua"

La reunió es farà el proper dimarts 27 de novembre, al Centre Cívic La Xarxa de Moja
Presentació el mes de maig a Sant Pere Molanta
Presentació el mes de maig a Sant Pere Molanta

dijous 08 novembre 2012

 

 

La implicació de l’Ajuntament d’Olèrdola a favor de l’extensió del coneixement i de l’ús social de la llengua catalana torna a materialitzar-se en un acte de suport al programa “Voluntariat per la llengua”. Donant continuïtat a l’acte de presentació ja fet a Sant Pere Molanta el passat mes de maig, ara s’ha convocat a Olèrdola un segon acte informatiu d’aquest programa. Serà el proper dimarts 27 de novembre, a partir de dos quarts de 6 de la tarda, al Centre Cívic La Xarxa de Moja.

El programa “Voluntariat per la llengua” l’organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística. Té el propòsit de promoure el voluntariat lingüístic, de manera que persones que parlen habitualment català destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a agafar fluïdesa, perdre la vergonya i poder parlar català. La presentació a Sant Pere Molanta va servir per captar voluntaris al municipi, però no per a fer parelles lingüístiques per manca d’aprenents. Ara es vol incidir de nou i es torna a intentar amb aquesta nova presentació. Tal i com explicava la responsable del programa a l’Alt Penedès, Gemma Garcia, la trobada de dimarts 27 té l’objectiu d’informar però també de formar les primers parelles lingüístiques a Olèrdola. (àudio)

Per participar en el programa “Voluntariat per la llengua” el mínim compromís que es demana és una participació de 10 hores: 1 hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de la inscripció de les persones al programa, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats. Totes les persones que participen en el programa ho fan d’una manera desinteressada.  Gemma Garcia explicava que no és necessari cap requisit de titulació ni estar fent cap curs de català. Només cal ser parlant habitual de català, en el cas dels voluntaris, i tenir ganes d’aprendre la llengua, en el cas de l’aprenent. (àudio)

Darrerament s’ha detectat alguna persona al municipi interessada en participar al programa com a aprenent. Fins el dia 27 s’espera poder animar a algunes persones més per així poder plantejar-se la formació d’aquestes parelles lingüístiques. (àudio)
Les persones interessades es poden adreçar a l'Ajuntament d'Olèrdola, a través del 93890.35.02, o bé, a l'adreça de correu electrònic, mulinaripm@gmail.com. Un cop presentat el programa “Voluntariat per la llengua”, el mateix dimarts dia 27 al Centre Cívic La Xarxa, es farà una sessió per difondre la web a Internet per a aprendre català “Parla.cat”.

 

Document Actions