Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns decidiran els usos de l’edifici de Correus a Moja i els del Bosquet de Sant Miquel

L’elecció del nom de la nova plaça de Sant Pere ha servit d’experiència per a nous processos de participació
Xavier Serramià, portaveu del govern municipal i regidor de TIC
Xavier Serramià, portaveu del govern municipal i regidor de TIC

dimecres 26 abril 2017

El govern municipal de l’Ajuntament d’Olèrdola ha anunciat que té el propòsit de convocar properament dos nous processos de participació ciutadana. Xavier Serramià, portaveu del govern municipal i regidor de TIC, ha explicat que es preveu convocar un procés de participació a Moja per a decidir els usos de l’edifici  que ocupa l’oficina de Correus, situat a la plaça de l’Església. L’altra procés de participació que es contempla és el que es convocaria per a definir la utilització de la zona del Bosquet de Sant Miquel.

La reforma de l’edifici municipal on hi ha la seu de l‘oficina de Correus a Moja és una de les inversions aprovades en la modificació de pressupost acordada en el darrer ple. Serramià  apunta que, un cop feta la inversió inicial per adaptar l’edifici, es convocaria un procés de participació perquè els veïns de Moja puguin pronunciar-se i “decideixin en què utilitzar aquest espai”.(àudio)

Els dos processos de participació que ara es comencen a perfilar donen continuïtat a la convocatòria  feta l’any passat a Sant Pere Molanta per a decidir el nom de la nova plaça. Aquesta experiència ha servit de referent  per avaluar tècnicament un procés de participació ciutadana canalitzat en bona part a través de votacions per internet. En el cas del Bosquet , s‘estudia que els veïns triïn entre diferents projectes que es proposarien per a posar en valor la zona de lleure del Bosquet de Sant Miquel.(àudio)

Tal i com ja va passar amb la tria del nom de la nova plaça de Sant Pere Molanta, els processos de participació també inclourien sessions presencials per a que poguessin votar aquelles persones que no optessin per emetre la seva opció a través d’internet. La via telemàtica es pot aplicar gràcies a l’augment de prestacions i serveis que s’ofereixen des de la web municipal i a l’experiència del procés convocat a Sant Pere Molanta.(àudio)

El govern municipal ha indicat  que per a definir el seguiment i avaluació dels processos de participació es comptaria amb la participació dels grups de l’oposició, tal i com ja va succeir en el primer procés convocat a Sant Pere Molanta.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí (2)

Document Actions