Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es decreten els serveis mínims per la vaga de la recollida de residus porta a porta

Estableixen que caldrà realitzar la recollida de la fracció orgànica, rebuig i selectiva (paper/cartró i envasos) en el 50% del servei habitual

dijous 06 octubre 2022

Davant la convocatòria de vaga en la recollida de residus porta a porta prevista per al proper divendres 7 d’octubre i que pot afectar a 5 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf, incloent Olèrdola, la Generalitat ha decretat els serveis mínims que han de garantir la prestació d’aquest servei.

L’orde del Departament d’Empresa i Treball estableix que s’ha de mantenir el servei habitual de recollida d’escombraries porta a porta, tant en la fracció orgànica, el rebuig i la recollida selectiva (paper/cartró i envasos) en l’entorn dels centres sanitaris i d'assistència, dels centres d’ensenyament amb servei de menjador i dels mercats municipals.

Pel que fa a la resta de nucli de cada població afectada, els serveis mínims estableixen que caldrà realitzar la recollida de la fracció orgànica, rebuig i selectiva (paper/cartró i envasos) tant la recollida comercial com la domiciliària en el 50% del servei habitual.

Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’està a l’espera de que l’empresa adjudicatària del servei, després de reunir-se amb el Comitè de Vaga, faci arribar la proposta de dies de recollida de residus en cada municipi d’acord amb el que estableix l’ordre del departament. Tant aviat es concretin els calendaris de recollida a cada municipi, s’informarà a la ciutadania mitjançant les els canals de comunicació de la Mancomunitat i de cada ajuntament.

Des de la Mancomunitat es segueixen atentament  l’evolució de les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció de PREZERO, ja que afecta a un contracte que tant sols porta 6 mesos implementat i, en el supòsit que finalment es produeixi la vaga, es realitzarà un seguiment dels serveis mínim per garantir el seu compliment.

Document Actions