Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es desencalla la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística que afecta al camp de futbol de Sant Pere Molanta

El ple d’aquest dimarts també ha aprovat mocions en suport als viticultors, a la caça i a l’absolució d’Adrià Sas

dijous 06 agost 2020

 

Per urgència, amb els vots favorables d’ApO i el pronunciament contrari d’ERC,JxO i PSC-Units, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dimarts incorporar les prescripcions de la Comissió Territorial d’Urbanisme a una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal(POUM) que s’arrossega des de fa més de 3 anys. La incorporació d’aquestes prescripcions per tal que la Comissió Territorial d’Urbanisme resolgui la seva aprovació i publicació, suposa el darrer tràmit abans de que passin a aprovar-se definitivament aquestes modificacions puntuals de planejament acordades inicialment per l’Ajuntament el 30 de maig de 2017, tal i com explicava el regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, en el ple.

La modificació suposa incorporar al POUM d’Olèrdola actualitzacions de normativa i corregir errors. De la modificació s’exclou  un canvi de qualificació de terrenys de zona verda al Polígon del Clot de Moja, plantejat inicialment. Al nucli de Sant Miquel es proposa incorporar a la normativa urbanística l’obligació de compensar el 15% sobre l’increment d’aprofitament i la reserva mínima per  zones verdes de 20 m2 per cada 100 m2 de sostre en cas d’ampliació de les edificacions. Samblás precisava que aquests canvis es limiten a una zona del poble, entre els carrers Moreneta i Major que calia regularitzar, ajustant-la al tipus d’habitatge existent. El regidor d’urbanisme afegia que a la pràctica no ha de comportar cap canvi perquè no hi ha espai en l’àmbit per a l’ampliació d’edificacions.

En la modificació que afecta al camp de futbol de Sant Pere Molanta s’ha reduït i ajustat al mínim la superfície de vinya afectada pel sistema d’equipaments que inicialment es proposava des de l’Ajuntament. Samblás informava que es preveu la possible ampliació del camp en una franja paral.lela a l’actual terreny de joc i, un cop aprovada la modificació,  habilitar a la vinya adjacent un “aparcament rústic”.

Els tres grups de l’oposició van coincidir en votar contra la urgència del tractament del punt en el ple, al·legant que no havien tingut temps per estudiar la documentació que es portava a aprovació. La regidora portaveu de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, apuntava que amb la modificació no s’atenien les possibles necessitats futures d’equipaments a Sant Pere Molanta. La portaveu del grup d’ERC, Fina Mascaró,  va interpretar que en la compra dels terrenys del camp de futbol al Bisbat “el més calent és a l’aigüera” perquè “tenim problemes d’urbanisme”.

L’alcalde, Lucas Ramírez, va manifestar en el ple que prenia nota de les consideracions de l’oposició, tot indicant que esperava “que no es repeteixi aquesta situació d’urgència”. En una entrevista a l’emissora municipal de  ràdio, l’alcalde subratllava la importància d’aquest acord per tancar aquesta modificació puntual del POUM.(àudio)

Mocions

El ple d’aquest dimarts va aprovar per unanimitat una moció de suport al Correllengua. Amb el vot en contra del PSC i els vots favorables d’ApO, JxO i ERC es va aprovar una moció en defensa de “l’espai públic com un lloc de lliure expressió de les diferents sensibilitats i ideologies” després de la sentència  del Tribunal Suprem que anul·la l’acord del ple de l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife on es reconeixia la bandera nacional de les Canàries com un dels símbols del poble canari.

El ple també va aprovar una moció de suport a la caça, que reconeix la seva “contribució a la biodiversitat” i denuncia l’increment de sancions. La moció es traslladava al ple a proposta de la Societat de Caçadors d’Olèrdola i va comptar amb els vots favorables de tres dels sis regidors d’ApO(Lucas Ramírez, Anna Boada i Jordi Catasús) , JxO, ERC i PSC-Units. La meitat del grup d’ApO(Pere Sadurní, Juanma Samblás i Mireia Mancera) es van abstenir.

Per unanimitat es va aprovar una moció de suport als viticultors i amb l’abstenció del PSC i el vot favorable d’ApO, ERC i JXO es va aprovar una moció de suport a Adrian Sas, demanant la seva absolució. Per urgència, amb l’ abstenció del PSC-Units i els vots a favor dels altres tres grups, es va aprovar una moció que rebutja la restricció de drets als presos polítics.

Informacions de les regidories

En l’apartat d’informacions de les regidories, Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, va detallar les subvencions obtingudes en el PUOSC i va informar que en el programa general d’inversions que concedeix la Diputació per aquest mandat, l’Ajuntament d’Olèrdola havia obtingut 440.000 €. Mireia Mancera, regidora de medi natural, recordava que a les deixalleries ja es recull des d’aquest 1 d’agost les càpsules monodosi de cafè. Aquesta recollida, però, no es fa a la deixalleria de Daltmar.

Jordi Catasús, en l’àmbit de les noves tecnologies i comunicació, informava que s’estava desplegant la fibra òptica a Sant Pere Molanta i que ara es valorarà el material que s’havia rebut per a fer un vídeo commemoratiu de la trobada. Catasús va felicitar a la comissió de Festes de Moja per haver aprofitat els mitjans que té el municipi i haver fet una “festa major radiofònica”.

Anna Boada, regidora de serveis socials, va detallar la seixantena d’accions d’urgència que han realitzat els serveis socials del municipi durant la crisi de la COVID’19. També explicava la confirmació de la suspensió de les festes majors de Sant Pere Molanta, Can Trabal i Daltmar, i que s’està a l’espera de la decisió de Sant Miquel. També, com a regidora de cultura, explicava que les subvencions aprovades s’estaven pagant . I en l’àmbit sanitari explicava que les obres del nou consultori de Moja van a molt bon ritme, per acabar fent una crida a “no abaixar” la guàrdia en les mesures de prevenció contra la Covid’19.

Pere Sadurní, regidor de patrimoni, informava que el proper 6 de setembre s’ha programat la primera de les rutes pel patrimoni d’Olèrdola d’aquesta temporada, amb una visita per resseguir la petjada romana al Conjunt Monumental. Dins les Jornades Europees del Patrimoni es farà una visita al Pla dels Albats.

Precs i preguntes

En el torn del precs i preguntes, el PSC-Units va proposar una taula de treball per avaluar l’envelliment de la població i la necessitat de reactivació econòmica. Joan López també va proposar la instal·lació de pilones dissuassòries d’estacionament en un indret de La Vinera de Moja. A preguntes seves, el govern va explicar que el Clot de Moja ja disposava de fibra òptica i que es demanaria a la Mancomunitat els motius pels quals a Daltmar no es recullen les càpsules monodosi de cafè.

Des de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, va fer notar que el govern , a través de Mireia Mancera, havia manifestat que les urbanitzacions paguen per un servei que no se’ls hi presta, en referència al porta a porta i la recollida selectiva de la fracció orgànica. Villanueva es va felicitar d’aquestes manifestacions, tot recordant que en anys anteriors ja ho havia exposat el grup de JxO.

A pregunta d’ERC, Juanma Samblás subratllava que l’augment de finançament del projecte del carrer Manel Crespo es destinava al soterrament de serveis. El govern també va respondre a ERC que s’estudiaria com s’aplicaria una subvenció de 17.000 € per  a empreses. Finalment, Fina Mascaró va demanar de nou les empreses d’Olèrdola que s’haurien interessat per signar un conveni amb l’associació de comerciants del Foix.

 

Document Actions