Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya a Olèrdola per captar establiments col·laboradors amb el Voluntariat per la Llengua

La campanya ha començat a Moja i els establiments adherits es comprometen a atendre en català

dilluns 11 juliol 2016

Aquest mes de juliol ha començat a Moja una campanya per fomentar l’adhesió a Olèrdola d’establiments col·laboradors amb el programa de Voluntariat per la Llengua. La campanya és una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola, amb l’objectiu genèric de fomentar l’ús social del català i el propòsit d’ajudar a practicar el català en els establiments del municipi a les persones que estan aprenent l’idioma.

L’Ajuntament d’Olèrdola està adherit des de l’any 2011 al programa de Voluntariat per la Llengua i s’ha implicat en la campanya adreçant una carta explicativa als establiments. En l’escrit s’assenyala que l’objectiu de la campanya és “dinamitzar i activar l’ús de la llengua catalana als comerços i restaurants, per tal de fer del català una llengua de trobada i de convivència”. En la carta s’indica que els establiment que s’adhereixin a la campanya “es comprometen a garantir que les persones que vagin al seu negoci trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat”.

Gemma Garcia, dinamitzadora del Voluntariat per la Llengua a l’Alt Penedès, recordava que la campanya d’establiments col·laboradors va començar per facilitar que les parelles del Voluntariat per Llengua disposessin d’establiments on practicar el català en un context real i quotidià.(àudio)

L’adhesió a la campanya no té cap cost i suposa per l’establiment el compromís d’atendre en català i que no es deixi de fer encara que la persona a qui s’atén no el parli encara prou bé. (àudio)

A més de la carta demanant l’adhesió, els establiments rebran un díptic informatiu de la campanya. Gemma Garcia confirmava que a Olèrdola ja s’han donat els primers establiments que han manifestat la seva voluntat d’adherir-se a la campanya.(àudio)

Els establiments adherits tindran un distintiu que els identificarà com a establiment col·laborador del Voluntariat per la Llengua. També figuraran en una guia que es fa arribar als participants del Voluntariat i a l’alumnat dels cursos de català per adults que imparteix el CPNL. Per adherir-se, els establiments popen trucar al 93 890 61 79 o enviar un correu electrònic a l’adreça vxl.altpenedes@cpnl.cat.

Escolta l'entrevista a Gemma Garcia, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Podeu consultar el material informatiu de la campanya, clicant aquí

Document Actions