Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es fa a Sant Pere Molanta la primera xerrada informativa sobre els pressupostos participatius

Passat Setmana Santa, la segona xerrada es farà el divendres 6 d’abril al Centre Cívic La Xarxa de Moja

dilluns 26 març 2018

Divendres al vespre tenia lloc al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta la primera de les tres xerrades informatives convocades per a explicar el procés de pressupostos participatius a Olèrdola. La convocatòria forma part de la primera fase informativa d’un procés que dona als veïns d’Olèrdola la possibilitat de proposar i triar el destí de 80.000 € del capítol d’inversions del pressupost municipal.IMG_6382.JPG

El regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, iniciava la sessió expressant el rebuig a l’empresonament de presos polítics. Per contextualitzar el volum de la proposta de l’Ajuntament de pressupostos participatius, el regidor destacava que municipis molts més habitats dedicaven partides més reduïdes que Olèrdola a aquest concepte.  Serramià també assenyalava que la comissió que avaluaria les propostes i el funcionament del procés estava integrada per representants dels tres grups municipals amb presència al consistori.

Salvi Vendrell, coordinador de Noves Tecnologies de l’Ajuntament, assenyalava que per participar-hi cal tenir 18 anys i fer una proposta d’inversió que no suposi una “despesa estructural” posterior per al seu manteniment. Els Serveis Tècnics de l’Ajuntament avaluarien les propostes i en la fase final els veïns haurien de triar entre les 10 finalistes, en cas de que se superessin aquest nombre de propostes.

Per a il·lustrar quin tipus de propostes es poden presentar, l’Ajuntament exposa a títol orientatiu tres exemples: un park d’skate, l’enllumenat públic en masies i barriades o la instal·lació d’energia fotovoltaica en edificis municipals.

Cal tenir present que cada ciutadà podrà elaborar una sola proposta, per bé que dins del límit de 80.000 € pot traslladar a l’Ajuntament més d’un possible projecte d’inversió. Cal que la proposta inclogui títol, breu explicació del projecte i els seus objectius, així com el cost estimat si és possible.

Es podran realitzar les propostes per internet (http://transparencia.olerdola.cat) entre el 16 d’abril a les 10:00 i el 2 de maig, a les 10:00. Presencialment, també es podran presentar les propostes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olèrdola, de dilluns a divendres, de 7:30 a 15:00h, durant tot el període comprés entre els dies 16 i 30 d’abril. Així mateix, també es podrà fer presencialment el trasllat de propostes d’inversió al Centre Cívic La Xarxa de Moja, el dimarts 24 d’abril de 17 .00 a 20:00h; i al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta, el dilluns 30 d’abril, també de 17:00 a 20:00h.

El període de participació per escollir entre les propostes realitzades serà entre el 14 i el 28 de maig.

Després de la xerrada feta a Sant Pere Molanta el divendres, la següent es convoca el proper divendres 6 d’abril, a les 8 del vespre, al centre Cívic La Xarxa de Moja. La tercera xerrada es vijurà el divendres 13 d’abril, a Sant Miquel d’Olèrdola, també a partir de les 8 del vespre.

Document Actions