Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es licita la redacció dels projectes per passar a plataforma única els carrers dels centres històrics de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta

La redacció dels projectes es preveu fer durant el 2021, amb la previsió que les obres puguin començar el 2022

divendres 13 novembre 2020

 

En el pla d’accessibilitat municipal d’Olèrdola es va detectar que als centres dels tres nuclis històrics del municipi (Moja, Sant Miquel d’Olèrdola i Sant Pere Molanta) la majoria dels carrers són estrets, amb una secció de menys de 7 metres d’amplada. Per tal de complir amb els requeriments normatius d’accessibilitat, s’assenyalava que aquests carrers haurien de passar a plataforma única. Amb la voluntat de complir amb aquest criteri, l’Ajuntament d’Olèrdola ha licitat per un import global de 71.000 euros la redacció dels projectes d’urbanització en els carrers dels centres històrics dels tres nuclis. Un cop adjudicada la redacció, s’ha fixat un termini de 6 mesos per a l’elaboració dels projectes de pas a plataforma única dels carrers dels centres de Sant Miquel i de Sant Pere Molanta i de 8 mesos en el cas del de Moja.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, recordava que a Sant Miquel ja s’ha fet una primera fase d’aquestes previsions d’accessibilitat i ara s’afrontarà la part que resta del nucli històric. A Sant Pere Molanta, el carrer Sant Pere ja és de plataforma única i en breu es realitzarà l’actuació al carrer Manel Crespo. Ramírez assenyala que amb la redacció que ara es licita s’inclou la reurbanització del final del carrer Sant Ramon, el carrer Sant Roc i el tram final del carrer Milà i Fontanals, preveient en aquest cas la seva connexió amb el camí de vianants que s’inicia per connectar el poble amb el barri de Can Ferran. Al poble de Moja, l’actuació planificada en el centre del poble és de molta envergadura i es preveu realitzar en tres fases.(àudio)

El pas a plataforma única ha de fer més atractius els centres històrics dels pobles per poder passejar amb seguretat, prioritzant els vianants, tal i com subratlla l’alcalde.(àudio)

Lucas Ramírez avançava que, un cop fetes les redaccions i aprovats els corresponents projectes, la previsió és que les obres puguin començar el 2022.(àudio)

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez clicant aquí

Document Actions