Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es lliura a l’Ajuntament d’Olèrdola el Segell InfoParticipa 2020

Es reconeix la qualitat i transparència de la informació de la web municipal, assolint el 92% dels indicadors avaluats
L'acte de lliurament tenia lloca a la UAB aquest dilluns
L'acte de lliurament tenia lloca a la UAB aquest dilluns

dijous 13 maig 2021

 

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, recollia aquest dilluns a la tarda el  Segell InfoParticipa 2020 a la qualitat i transparència de la comunicació pública local. Aquest distintiu, creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, el rep l’Ajuntament d’Olèrdola per cinquena vegada, després de complir amb el 92 % dels 52 indicadors de transparència avaluats. La valoració es pot consultar a la web InfoParticipa 

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que s’atorga a partir de les avaluacions realitzades als webs municipals. S’analitza la informació que contenen sobre els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen a l’abast de la ciutadania. Es tracta d’una marca de qualitat que busca donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, essent “un incentiu pels responsables polítics i tècnics”, tal i com resumeix la mateixa UAB.

Objectiu: assolir el 100%

Valorant l’obtenció d’aquesta distinció, Jordi Catasús, regidor de Comunicació i d’Atenció Ciutadana, posava l’accent en què Olèrdola assoleix aquest reconeixement de manera continuada “incrementant el percentatge d’objectius assolits”. Per obtenir el 100%, a l’Ajuntament d’Olèrdola només li resten per complir  4 dels indicadors avaluats. Tot i assenyalar que els punts que falten “són els punts que representen més complexitat jurídica”, Catasús indicava que ara el repte és seguir avançant i completar-los fins arribar al 100%. 

Aquest grau del 92% de compliment fa que Olèrdola sigui l’Ajuntament  de tot l’àmbit de l’Alt Penedès, Garraf i Anoia que ha obtingut la puntuació més elevada en aquest distintiu que valora les “bones pràctiques” en matèria de comunicació a partir de l’anàlisi de les webs municipals. Catasús apunta que l’elevat grau de compliment aconseguit expressa que és voluntat de l’Ajuntament d’Olèrdola “ser el màxim de transparents” . El regidor de Comunicació i Atenció Ciutadana recordava que al Penedès només localitats amb molts més habitants, com Cunit o el Vendrell, assolien una puntuació com la d’Olèrdola, sent Calafell l’únic municipi que ha arribat al 100%.

Document Actions