Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es manté el preu per unitat de la bossa compostable més utilitzada pels veïns

La subvenció de l’Ajuntament i el treball conjunt amb municipis que fan el porta a porta, així ho permet
El porta a porta es fa a Sant Miquel, Sant Pere i Moja des de juny de 2006
El porta a porta es fa a Sant Miquel, Sant Pere i Moja des de juny de 2006

divendres 04 abril 2014

Durant aquest mes d’abril es començaran a distribuir en els establiments del municipi els nous paquets de bosses compostables, subvencionats per l’Ajuntament d’Olèrdola. El canvi suposa que els paquets de bosses compostables petites, pels cubells de 10 litres, passaran a tenir 30 bosses, i no pas 20 com fins ara. Cada paquet tindrà un preu d’1’5€, mantenint així el preu per unitat, atès que fins ara el preu del paquet de 20 bosses era d’un euro. Es preveu que els estocs de paquets amb 20 bosses els acabaran de vendre les botigues durant aquests propers dies. Llavors serà quan l’Ajuntament passarà a distribuir els nous paquets amb 30 unitats. Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que malgrat la pujada de l’IVA i l’incremnt del preu de fabricació, l’Ajuntament continua apostant pel medi ambient i ofereix subvencionades les bosses compostables a un preu per unitat que es manté en les bosses més utilitzades pels veïns.(àudio)

En el cas de les bosses grans, per a cubells de 25 litres, també es passaran a vendre en paquets de 30 unitats. El preu passarà a ser de 3’40 euros. Fins ara, el paquet de 20 bosses tenia un preu de 2€. Badell explicava que només són un terç els habitatges del municipi que tenen aquest cubell gran. En els darrers mesos ja no s’han distribuït de nous entre els veïns i es creu que, per la freqüència de la recollida de la fracció orgànica a Olèrdola, un habitatge amb 4 o 5 persones pot fer correctament la recollida amb un cubell de 10 litres. Badell subratlla que aquests preus els pot seguir oferint l’Ajuntament d’Olèrdola per la compra conjunta que es fa a través de l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Selectiva Porta a Porta.(àudio)

Per tal d’informar a la població del canvi de preu en les bosses compostables i reiterar els beneficis que comporta l’ús d’aquestes bosses en els tres nuclis d’Olèrdola on hi ha implantada la recollida porta a porta, aquest mes d’abril s’ha publicat un escrit informatiu sobre aquest tema en la secció d’EcoRacó del butlletí municipal “Olèrdola Informació”. En aquest mateix text s’indica que les bosses compostables estan fetes de midó de blat o de fècula de patata, per tant són d’origen vegetal. Són bosses que es descomposten juntament amb la matèria orgànica perquè també són orgàniques. És un recurs renovable, impermeable, transpirable, evita males olors i comporta un important benefici ambiental.La utilització d’aquesta tipologia de bossa fa disminuir els impropis, que són tots aquells residus que es llencen a la fracció orgànica i no formen part d’aquesta fracció. Els municipis que utilitzen la bossa compostable tenen una mitjana d’impropis del 1,53%, quan la mitjana catalana és superior al 10%. Un altre benefici és que s’aconsegueix un adob orgànic de més qualitat. Badell recordava que l’ús de bosses compostables és obligatori en els nuclis on es fa la recollida porta a porta.(àudio)

L’any 2007 es van subscriure convenis de col·laboració entre l’Ajuntament d’Olèrdola i diversos establiments del municipi per a la venda de bosses compostables al municipi subvencionades per l’Ajuntament . A Moja els establiments on es podeu comprar són: Forn de pa J.Rius, Embotits Mitjans i Queviures Silvia . A Sant Miquel d’Olèrdola es poden trobar al restaurant La Casa del Conill i a Sant Pere Molanta a Carns Cal Ton.

 

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions