Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es millorarà la seguretat en l’accés a Can Torres i Rectoria

La Diputació anuncia que farà dues plataformes reductores de velocitat en el termini d’un mes

dijous 17 octubre 2013


En una visita efectuada aquest dimecres, tècnics de la Gerència del Servei d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona han confirmat que en les properes setmanes s’instal·laran dues plataformes reductores de velocitat a la carretera d’Olivella, amb el propòsit de millorar la seguretat de l’accés des d’aquesta via als barris de Can Torres i Rectoria.

L’obra suposarà culminar amb èxit una reclamació veïnal que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola. Fa prop de cinc anys, l’Associació de Veïns de Can Torres i Rectoria va demanar a la Diputació mesures de seguretat per reduir la perillositat d’aquest tram de la carretera BV 2415. Amb el suport de l’Ajuntament, la queixa veïnal va comportar que la Diputació instal·lés bandes sonores, ara fa tres anys . Però els veïns han comprovat com la problemàtica es mantenia. Aquesta via suporta una mitjana diària de prop de 3.000 vehicles circulant i la velocitat en molts casos supera els 100 quilòmetres per hora. Quan des de la carretera que connecta Sant Pere Molanta amb Olivella s’ha de reduir per incorporar-se al vial d’accés a Rectoria i Can Torres, els veïns han d’extremar la precaució per evitar el risc d’accident davant la velocitat de molts vehicles que passen per aquest tram de la carretera BV2415. També és problemàtica la incorporació venint des de Rectoria o Can Torres. El Servei Català de Trànsit ha comptabilitzat en aquest punt fins a quatre accidents en els darrers cinc anys, dos de lleus i dos de greus. CanTorres2.JPG

Antoni Palazon, vicepresident de l’Associació de Veïns, explica que la Diputació ha anunciat que faria en aquesta carretera dues plataformes reductores de velocitat. Una estarà entre l’Aula de la Vinya i el Vi i el mateix accés, mentre que l’altra es col·locarà prop del revolt que condueix a l’antiga bòbila de Cal Sogas.(àudio)

En la visita feta per tècnics de la Diputació aquest mateix dimecres, es confirmava a l’alcalde, Josep Tort, i als veïns que les obres es farien en un mes.(àudio)

Un dels factors claus a l’hora d’assolir millores d’aquestes característiques ha estat la constància en reclamar mesures de seguretat en aquest tram de carretera.(àudio)

Palazon resumia que aquestes actuacions assolides són fruit de la col·laboració i el treball conjunt entre veïns, Ajuntament i Diputació. (àudio)

La instal·lació de les plataformes obligarà als vehicles a reduir la seva velocitat abans d’arribar a aquesta intersecció que connecta la BV 2415 amb el camí Rossend Montané.

Escolta l'entrevista a Antoni Palazón, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions