Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es premiarà l’ús dels serveis de recollida de poda, restes vegetals, mobles i andròmines

L’Ajuntament anuncia que utilitzar aquestes recollides gratuïtes també comptabilitzarà per a poder obtenir el 25% de bonificació en la taxa d’escombraries
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola; i Mireia Mancera, regidora de Medi Natural
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola; i Mireia Mancera, regidora de Medi Natural

divendres 13 novembre 2020

 

A partir de gener, els usos a Olèrdola dels serveis gratuïts de recollida de poda i de restes vegetals, així com el de mobles vells i andròmines, també comptabilitzaran per a poder obtenir el 25% de bonificació en la taxa d’escombraries. Fins ara, per obtenir aquesta bonificació atorgada per l’Ajuntament d’Olèrdola, els veïns i establiments havien d’acreditar un ús continuat de la deixalleria un mínim de 25 vegades l’any ,a excepció d’aquest 2020, en què aquest requisit s’ha reduït a 18 vegades degut al tancament de les deixalleries durant el confinament. Així, durant el 2021, els usos que els veïns d’Olèrdola facin d’aquests serveis de recollida domiciliària de poda, restes vegetals, mobles i andròmines  també es podran afegir als usos de les deixalleries per a poder acumular les 25 utilitzacions mínimes requerides per a obtenir la bonificació del 25%.

La regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, recordava que el servei gratuït de recollida de mobles vells i d’andròmines s’havia incrementat i anunciava aquest augment de les possibilitats d’obtenir la bonificació del 25% en la taxa d’escombraries.(àudio)

L’Ajuntament habilitarà un sistema de timbratge perquè els veïns puguin acreditar haver utilitzat aquests serveis de recollides domiciliàries, tal i com passa com quan es va a la deixalleria. L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, precisava que els usos amb aquesta ampliació de les possibilitats de bonificació, es podran acreditar des de l’1 de gener i durant  tot l’any 2021, mentre que  la bonificació efectiva l’obtindrien els veïns a principis de 2022.(àudio)

 El servei  gratuït de recollida a domicili de poda i de restes vegetals es presta  a tot el municipi. Cada nucli té assignat com a dia de recollida un dimarts al mes. A Moja se li assigna el primer dimarts de mes; a Daltmar, el segon;  el tercer dimarts de mes, toca el torn a Can Trabal; mentre que en el quart dimarts de mes la recollida es fa a Sant Miquel, Sant Pere Molanta, disseminats i barriades.

De la seva banda, després de doblar-ne la freqüència des del mes passat, el servei de recollida de mobles vells i andròmines a domicili es fa cada dimarts.

Per utilitzar aquestes recollides gratuïtes només cal trucar al telèfon de l’Ajuntament d’Olèrdola, el 93 890 35 02

Escolta l'entrevista a Mireia Mancera i a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions