Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es prepara la 1a trobada de gegants a Moja

La trobada es preveu fer el 25 de setembre, coincidint amb el 10è aniversari dels gegants
Els gegants de Moja es van presentar el setembre de 2006
Els gegants de Moja es van presentar el setembre de 2006

dijous 31 març 2016

Moja tindrà una Trobada de Gegants aquest 2016, la primera que es fa al poble. La colla dels geganters de Moja ja l’està preparant i preveu celebrar-la el proper diumenge 25 de setembre, coincidint amb el 10è aniversari de la presentació dels gegants. Ho explicava al programa “El balcó de les entitats”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, el president de la colla gegantera,Josep Bartolí.(àudio)

Els gegants de Moja representen a Josepa de Sarriera  i a  Ramon de Copons ,el primer marquès i la darrera marquesa de Moja. La seva presentació pública es va fer el 24 de setembre de 2006, en un acte que també va comptar amb la presència de les parelles de gegants de Vilafranca, del Pla del Penedès, dels Monjos i de Sant Pere Molanta. La colla gegantera ja ha fet les primeres gestions per establir les colles participants, però encara no estan en disposició d’oferir la relació confirmada de parelles de gegants que protagonitzaran aquesta 1a trobada de Gegants a Moja. La voluntat és la de continuar les trobades en propers anys , però assenyalen que caldrà sumar a més integrants, tal i com destaca Josep Bartolí.(àudio)

L’origen dels gegants es troba en el grup de persones que van promoure la construcció dels gegantons i dels gegantins de Moja com a activitat extraescolar. La idea es va anar gestant a partir de 2003 i , per subscripció popular i amb el suport d’empreses i de l’Ajuntament, es va aconseguir el finançament necessari per fer el projecte. Les peces són obra de l’artista Dolors Sans. Tal i com destaca el president fundador de la colla gegantera, Antoni Duque, el gegants “són del poble”. Tot i existir aquesta àmplia col·laboració, sí que es necessitaria més portadors.(àudio)

En aquests 10 anys d’història, els gegants de Moja han participat en trobades a Argelès, a Barcelona, Tarragona i Lleida.

Document Actions