Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es prepara la Revetlla de Sant Joan a Olèrdola amb la recepció de la Flama del Canigó

Per preparar la Revetlla l’ANC convoca una reunió per dimarts 24 de maig, a les 20:30h, a La Xarxa

divendres 20 maig 2016

Òmnium Cultural, amb la implicació d’entitats com l’Assemblea Nacional Catalana(ANC), s’ha fixat el propòsit de promoure arreu de Catalunya la celebració de la Revetlla de Sant Joan amb actes de recepció de la Flama del Canigó. A Olèrdola, el grup territorial de l’ANC ha assumit el repte d’impulsar al municipi l’acte , amb la voluntat de poder anar més enllà de la recepció de la flama i intentar organitzar una revetlla popular, tal i com assenyala la coordinadora de l’ANC d’Olèrdola, Helena Mestre.(àudio)

Està previst que la Flama arribi a Sant Miquel a dos quarts de 9 del vespre del dijous 23 de juny, portada per atletes de Corrent per la Terra. Es preveu que en l’acte de recepció es doni lectura a un manifest conjunt que es llegirà a tots els municipis que acullin la Flama.

Des de l’ANC es proposen trobar “les complicitats possibles “ al municipi i “recuperar entre tots una festa de la Nit de Sant Joan , màgica i popular que sigui de totes i tots”. Per l’ANC, aquest repte necessita de l’impuls i la col·laboració de tota la població. Per això convoquen per dimarts 24 de maig a les 20:30h, al Centre Cívic La Xarxa de Moja, una reunió oberta a entitats i a persones a títol individual que desitgin col·laborar en l’organització de la Revetlla de Sant Joan a Olèrdola.(àudio)

Des de l’ANC es va considerar que calia recolzar aquesta iniciativa de recuperar el protagonisme de les Revetlles populars de Sant Joan dins del calendari de festes. A l’Alt Penedès fins ara ja han confirmat que s’impliquen en la iniciativa 14 municipis.(àudio)

Helena Mestre explicava que l’Ajuntament d’Olèrdola ja ha confirmat la seva col·laboració per a fer que la revetlla es revifi a Olèrdola i adquireixi caràcter d’acte popular.

Escolta l'entrevista a Helena Mestre, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions