Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es prepara la revisió dels valors cadastrals d’Olèrdola

La darrera revisió data de l’any 1988 i l’Ajuntament destaca que es fa “per justícia fiscal”

dimarts 27 març 2018

L’Ajuntament d’Olèrdola informa que la Gerència Regional del Cadastre està iniciant els preparatius per a realitzar la revisió dels valors cadastrals d’Olèrdola. La revisió ha d’establir els valors cadastrals actuals dels 3.109 immobles registrats al municipi i des de l’Ajuntament es destaca que la revisió es fa “per justícia fiscal”, atès que la darrera revisió data de l’any 1.988. L’objectiu que persegueix l’Ajuntament és “ una distribució equitativa de les càrregues tributàries”.

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, recordava que Olèrdola és un dels municipis de la demarcació que compta amb una revisió cadastral més antiga “i això comporta injustícia fiscal perquè no tothom paga el que li correspondria”. Serramià precisava que la voluntat de l’Ajuntament “no és recaptar més, sinó que tothom pagui per allò que té”. De fet, l’Ajuntament estima que no augmentaran els ingressos a la tresoreria municipal i calcula que la revisió “no comportarà pujades significatives dels valors cadastrals i sí algunes rebaixes, en funció de l’immoble”.

La Gerència del Cadastre ja ha realitzat un informe preliminar de valoració i l’estudi en detall amb la revisió cadastral es traslladarà en breu a l’Ajuntament perquè, en cas de considerar-ho oportú, faci arribar les seves consideracions a la Gerència del Cadastre. El següent pas serà comunicar a la ciutadania els resultats de la revisió de manera individualitzada i cada particular tindrà la possibilitat d’efectuar al·legacions a la Gerència del Cadastre si ho creu oportú. L’Ajuntament preveu que tot el procés de revisió es podrà completar abans de finalitzar aquest 2018.

La Gerència del Cadastre no precisa requerir cap informació als veïns per a realitzar les tasques de revisió. Segons recordava l’Ajuntament, les dades per a efectuar els treballs les obté a través del registre de la propietat o d’altres instruments, com els contractes de compra venda registrats davant notari, fotografies aèries o portals immobiliaris.

Document Actions