Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es prepara un procés participatiu per decidir el nom de la nova plaça de Sant Pere Molanta

Es preveu realitzar durant el segon trimestre de l’any a través de votacions per Internet

divendres 26 febrer 2016

Aprofitant les possibilitats que ofereixen  les noves tecnologies, una línea de treball que impulsa l’Ajuntament d’Olèrdola és la d’apropar als veïns la presa de decisions municipals. El reglament de participació ciutadana que va aprovar l’Ajuntament en el ple del passat 28 de setembre ja recollia aquesta possibilitat de manera destacada. I ara es comença a concretar aquest criteri  amb la preparació d’un primer procés  de participació ciutadana perquè els veïns s’impliquin en una decisió d’àmbit municipal. Es tracta de la tria del nom de la plaça nova de Sant Pere Molanta, urbanitzada al carrer Llevant, davant de l’edifici de la llar d’infants El Pàmpol. L’Ajuntament vol que el nom el decideixin els veïns i que la tria es faci a través d’una  votació utilitzant Internet.

Tal i com explica Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola responsable del projecte, el procediment s’està acabant de definir en un projecte que es preveu tenir elaborat abans de dos mesos.(àudio)

Es preveuen dos terminis de participació. En un primer moment es recolliran propostes de noms i després de procedirà a obrir el termini de votació entre les propostes que hagin tingut una major acceptació.(àudio)

L’Ajuntament preveu realitzar aquest procés de participació dins del segon trimestre d’aquest any. Salvi Vendrell subratllava que els mitjans telemàtics són una molt bona opció per a implicar a la ciutadania en la presa de decisions.(àudio)

Aquest procés iniciat per decidir el nom de la plaça de Sant Pere Molanta és concebut pel govern municipal com una experiència pilot que ha de donar elements per a seguir aprofundint al municipi en mecanismes que l’Ajuntament impulsa per garantir una efectiva participació ciutadana.

Document Actions