Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta als municipis de la comarca CatELA, Associació Catalana d’Afectats d’ELA

Aquesta entitat d’àmbit nacional està promoguda per penedesencs i el seu propòsit és el de donar a conèixer la malaltia i aconseguir recursos per a la seva investigació

dimecres 22 juliol 2020

 

L'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) és una malaltia neurodegenerativa que provoca  una pèrdua gradual de les neurones motores, afectant funcions bàsiques com caminar, empassar, parlar o aixecar-se del llit. Un dels trets diferencials respecte altres malalties neurodegeneratives és que no hi ha pèrdua de la consciència o de capacitat cognitiva per part del pacient. Al Penedès, amb la voluntat de combatre la malaltia, s’ha constituït recentment CatELA, Associació Catalana d’Afectats d’ELA. Aquests dies els seus promotors estan donant a conèixer la iniciativa entre municipis de la comarca i mitjans de comunicació de proximitat. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Eduard Garzón, president de CatELA, resumia que aquesta associació sense ànim de lucre té el  propòsit de donar a conèixer la malaltia, fer-la visible a tothom i obtenir recursos per invertir en investigació i en ajuda als afectats.(àudio)

Per aconseguir recursos, anuncien que promouran esdeveniments de tot tipus i col·laboraran amb altres organitzacions. L’ELA forma part del grup de malalties considerades “minoritàries” i els recursos que es dediquen a investigar el seu tractament són escassos.(àudio)

Coincidint amb el Dia Mundial de l’ELA, el 21 de juny, l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha afegit a una iniciativa de la Fundació Miquel Valls per a sensibilitzar sobre la malaltia i en els dos darrers anys s’han il·luminat de verd edificis públics del municipi durant unes hores.

Les persones interessades en contactar amb l’entitat poden adreçar-se a la web www.catela.org

Si ho desitgeu, podeu escoltar l’entrevista a Eduard Garzón, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions