Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenten els projectes de reparcel·lació i d'urbanització de Viladellops

Es contempla la construcció de 4 habitatges nous i ampliacions en masies ja existents

dimecres 13 març 2013

El propietari del sector ha presentat a l’Ajuntament el projecte de reparcel·lació i d’urbanització del Pla d’Actuació Urbanística(PAU) 16 del municipi, que afecta a la totalitat del nucli de  Viladellops a excepció de tres masies. Aquesta presentació és la continuació lògica de la modificació del POUM en aquest nucli d'Olèrdola, aprovada de forma definitiva fa quatre mesos.

El projecte de reparcel·lació permetrà regularitzar escriptures i cedir els espais públics. Per la seva banda, el projecte d’urbanització contempla un creixement molt reduït de caràcter rústic per no trencar amb la tipologia del nucli. Es preveu completar els serveis que ja hi ha i la construcció de 4 habitatges nous, amb la previsió de realitzar-se ampliacions en habitatges ja existents. Joan Forns, regidor d’urbanisme de l’Ajuntamernt d’Olèrdola, explicava que un cop es procedeixi a l’aprovació inicial,per part de la Junta de Govern Local, els projectes estaran a exposició pública.(àudio)

El projecte d’urbanització concreta els criteris ja exposats en la modificació del POUM, amb l’ànim de preservar els trets singulars de Viladellops, tal i com apunta Joan Forns.(àudio)

Si la tramitació segueix el seu curs previst, des de l’Ajuntament es creu que abans de finalitzar l’any els plans de reparcel.lació i d’urbanització poden estar aprovats de manera definitiva abans de finalitzar l’any.(àudio)

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona, depenent de la Generalitat, aprovava de forma definitiva el passat 26 de novembre la modificació del POUM d’Olèrdola a Viladellops. Segons es va exposar des de l’Ajuntament d’Olèrdola en el moment de la seva aprovació provisional, aquest canvi en el planejament urbanístic del municipi busca preservar les característiques i els valors de Viladellops, contemplant la construcció d’habitatges de manera molt limitada i només per atendre creixements vegetatius

Document Actions