Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es recullen màximes superiors als 30 graus a Olèrdola durant 8 dies seguits

L’onada de calor està remetent, però continua vigent l’elevat risc d’incendi al bosc
Dimarts es van arribar als 34'5 graus
Dimarts es van arribar als 34'5 graus

dijous 23 agost 2012

L’onada de calor que pateix el conjunt del país també s’ha fet notar a Olèrdola. Les elevades temperatures s’han expressat al municipi amb registres que poden considerar-se poc habituals. Entre aquests, cal assenyalar que, incloent aquest dijous, ja portem acumulats 8 dies seguits amb temperatures màximes superiors als 30 graus.

El responsable de l’estació meteorològica instal·lada al Centre Cívic La Xarxa de Moja, Javier García-Berro, confirmava que la màxima més alta en aquest episodi d’onada de calor s’ha produït aquest dimarts, amb 34 graus i mig.Amb tot, la temperatura màxima més elevada registrada fins ara aquest 2012 a Olèrdola continuen sent els 35'6 graus obtinguts el 21 de juny.

García-Berro també destaca que les mínimes han estat molt elevades, amb la qual cosa la temperatura promig que es porta en aquest mes d’agost supera en un grau i mig el promig històric dels 5 anys que porta de funcionament l’estació meteorològica.(àudio)

Només en un dels 23 dies que portem del mes d’agost la màxima va restar per sota dels 30 graus amb un marge ampli. Va ser el dia 7, l’endemà de la darrera tempesta, quan la màxima va ser de 27 graus. La resta de dies del mes d’agost els registres màxims han estat molt pròxims als 30 graus o bé s’han superat en la majoria dels casos.

La sensació de xafogor entre la ciutadania també s’ha fet notar durant les nits. García-Berro explica que es porten 24 nits en tot l’estiu on s’han superat els 20 graus, un registre que s’utilitza per a definir el que seria “una nit tropical”(àudio)

L’episodi de calor va perdent intensitat, tot i que en les properes hores continuaran les altes temperatures. Javier García-Berro recordava la necessitat de seguir recomanacions bàsiques per a fer front a la calor, com les d’hidratar-se o bé evitar l’activitat física a l’aire lliure durant les hores centrals del dia. L’absència de precipitacions fa que el bosc continuï molt sec i que el risc d’incendi forestal sigui molt alt, tal i com recordava García-Berro.(àudio)

El detall de les temperatures que facilita l’estació meteorològica es pot consultar a la web de protecció civil d’Olèrdola, a l’adreça www.olerdola.org.

 

 

Document Actions