Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es recullen signatures per a reclamar metge fix al consultori de Moja

La campanya es preveu realitzar fins el 31 de gener i les signatures es traslladaran a l’Institut Català de la Salut

dilluns 20 gener 2014

Durant aquest mes de gener s’està realitzant al municipi una recollida de signatures per a reclamar metge fix al consultori de Moja. Els fulls de signatures s’han distribuït en establiments i equipaments de Moja, de Sant Miquel d’Olèrdola i de Daltmar i es preveuen recollir el 31 de gener. En el breu text que encapçala aquests fulls de signatures s’assenyala que l’actual situació de l’atenció primària a Moja “està perjudicant greument i de manera injusta als usuaris més febles (gent gran amb dificultats de traslladar-se i malalts crònics que veuen impossible que se’ls faci un bon seguiment)”. En el text s’indica que “no únicament hem vist disminuir l’horari d’atenció”, limitat a tres matins setmanals de manera indefinida, “sinó que a més no se sap mai quin o quina professional et visitarà”. Després d’assenyalar que “hem format excel·lents professionals que estan esperant treballar en condicions dignes” s’afegeix que s’ha treballat per “una atenció mèdica de qualitat i no acceptem excuses que justifiquin la perpetuïtat d’aquesta situació”.

Les promotores de la recollida de signatures són Margarida Roca i Àngels Alsinet, veïnes de Moja. Roca recordava que des de la jubilació de la metgessa que havia treballat a Moja fins l’estiu, no s’ha aconseguit al consultori tenir un professional assignat amb estabilitat. Això entenen que malmet la qualitat de l’atenció primària i fa que s’utiltzin els serveis d’urgències. Davant aquesta situació, les dues veïnes van decidir iniciar aquesta recollia de signatures per a traslladar l’opinió dels veïns a l’Institut Català de la Salut, tal i com resumia Margarida Roca.(àudio)

Àngels Alsinet assenyala que van exposar a l’Ajuntament la intenció de fer aquesta recollida. La regidora de sanitat, Eva Ruiz, els ha explicat que comparteix el propòsit de la iniciativa i ha comunicat a les promotores de la campanya que, ben probablement, el mes de febrer ja es comptarà amb metge fix al municipi.(àudio)

La recollida es mantindrà fins acabar el mes de gener, per compromís i perquè pugui ajudar a que es confirmi l’anunci de la regidora. De moment, les dues promotores de la recollida estan satisfetes per la reacció del poble.(àudio)

Els fulls de recollida es poden trobar en establiments com el Tren Verd, queviures Sílvia, el bar social de Daltmar o els consultoris de Moja i de Sant Miquel.

Escolta l'entrevista a Margarida Roca i Àngels Alsinet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions