Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es redistribueixen serveis per facilitar les recollides selectives a Daltmar

Els contenidors de l’actual instal·lació de la deixalleria es desplacen i s’instal·len a 150 metres. Es poden fer les mateixes recollides selectives, amb el reforç de les recollides domiciliàries de poda i restes vegetals, i de la de mobles i andròmines
Amb la reordenació de serveis l'Ajuntament vol evitar els abocaments incontrolats
Amb la reordenació de serveis l'Ajuntament vol evitar els abocaments incontrolats

dilluns 16 novembre 2020

 

Després d’acumular-se incidències constants i queixes dels veïns per abocaments incontrolats a la deixalleria de Daltmar, especialment per runes, l’Ajuntament d’Olèrdola ha decidit traslladar els contenidors de recollides selectives de l’actual deixalleria i ubicar-los a 150 metres de distància, a l'Avinguda Sant Miquel d'Olèrdola. La instal·lació passarà a estar inactiva a partir del mes de gener, dins d'aquesta “redistribució de serveis”, tal i com resumia la regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera.(àudio)

La deixalleria de Daltmar estava concebuda com una instal·lació   adreçada principalment a la població més propera, la que resideix a la urbanització. La seva capacitat es definia per la previsió d’usuaris i per l’horari d’obertura, els divendres no festius de 15 a 18 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores. L’abocament de runes i altres residus no autoritzats ha comportat un reiterat cost extraordinari  que repercuteix en l’Ajuntament. La regidora de medi natural apuntava que prop del 70% de residus indeguts que es llençaven eren runes que es dipositaven fora d’horari, sense possibilitat de control. Mancera subratlla que a la deixalleria de Daltmar “mai no ha estat permès” dipositar-hi runa i que per a fer-ho cal desplaçar-se a instal·lacions autoritzades , com la de Vilafranca. Des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’assenyala que “no es treuen serveis” i s’insisteix en destacar que aquesta redistribució busca també  facilitar un major control i ordre en la recollida selectiva de residus a Daltmar(àudio)

Es podran fer les mateixes recollides selectives

A més del desplaçament dels contenidors a una nova zona  molt pròxima i de reforçar-los en altres punts de la urbanització, l’Ajuntament ha determinat altres accions per garantir que a Daltmar es puguin fer les mateixes recollides selectives que es podien fer a la instal·lació de la deixalleria. Amb aquesta voluntat de mantenir serveis, l’Ajuntament facilita les recollides domiciliàries gratuïtes d’andròmines, mobles vells i voluminosos, així com de poda i de restes vegetals. La recollida de mobles vells es fa a petició dels veïns un  cop a la setmana, els dimarts, i la recollida de poda passarà a fer-se dos cops al mes, a partir de febrer. Així ho anunciava l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, que posa l’accent en què “el sobrecost extraordinari” que comportava la resolució d’incidències a la deixalleria ara es destinarà a la millora de serveis que repercuteixen directament en Daltmar.(àudio)

L’alcalde subratlla la necessitat de resoldre la problemàtica dels dipòsits incontrolats il·legals que provoca  “mala imatge i transmet deixadesa”. Des de l’Ajuntament s’han decidit altres mesures, més enllà d’aquest augment que s’aplica  des d’octubre a la recollida de mobles i andròmines i de l’increment que en breu hi haurà de la recollida domiciliària de poda i de restes vegetals per passar a fer-se dues vegades al mes. Així ,  Lucas Ramírez també assenyalava que aquest treball de millora en la gestió de residus i en l’espai públic es traduirà en una major neteja de parcel·les, el manteniment de les franges perimetrals de protecció i un impuls al servei de manteniment de jardineria i de zones verdes.

Finalment, Ramírez també recorda que a partir del mes de gener els usos a Olèrdola dels serveis gratuïts de recollida de poda i de restes vegetals, així com el de mobles vells i andròmines, també comptabilitzaran per a poder obtenir el 25% de bonificació en la taxa d’escombraries.

Document Actions