Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reforça a Olèrdola la neteja viària amb la desinfecció de les zones més freqüentades

Des d’aquest dimarts el servei incorpora un vehicle amb sistema d’aigua a pressió amb hipoclorit sòdic, el producte desinfectant recomanat pel Departament de Salut
Desinfecció al carrer de la Carrerada de Moja, aquest dimarts al matí
Desinfecció al carrer de la Carrerada de Moja, aquest dimarts al matí

dimarts 24 març 2020

 

A causa de la situació generada pel COVID-19, es reestructura el servei de neteja viària que presta a Olèrdola Mas Albornà, amb l’objectiu de donar resposta a les noves necessitats de neteja plantejades per l’Ajuntament d’Olèrdola per a fer front a la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus.

A partir d’aquest dimarts,  24 de març, es realitzarà la neteja amb aigua a pressió i producte desinfectant (hipoclorit sòdic) en les zones d’elevada afluència de persones:

- Àrees d’emergència de contenidors.

 - Àrees comercials, com són el C/ Mossèn Manel Crespo a Sant Pere Molanta, el de la Carrerada de Moja, així com el  Pol. Industrial de Sant Pere Molanta.

- Entorn de consultoris i farmàcies.

- Parades d’autobús.

 - Entorn de l’Ajuntament.

- Papereres de les zones descrites anteriorment.

Segons la Secretaria de Salut pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, “l’hipoclorit sòdic inactiva el coronavirus després d’estar en contacte amb una concentració al 0,5 % durant un minut. Per garantir una concentració del 0,5% d’hipoclorit actiu en l’aigua per desinfectar cal incorporar 5g. d’hipoclorit sòdic per cada litre d’aigua.” Per realitzar la desinfecció del municipi d’Olèrdola,  l’empresa ha comunicat a l’Ajuntament que es seguiran les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de manera que es garantirà que la seva aplicació i mètode és compatible amb l’eficàcia de desinfecció dels espais públics i amb la salut de les persones. El vehicle amb sistema d’aigua a pressió incorporat que s’utilitzarà, té un dipòsit de capacitat de 750 litres.

 La neteja del camp de futbol realitzada actualment cada 15 dies, els dilluns, quedarà suspesa temporalment, fins que es torni a la seva activitat habitual.

 El reforç de recollida de voluminosos dels polígons de Sant Pere Molanta i del Polígon Clot de Moja que es feia els divendres i els dilluns no es realitzarà, atès que pel tancament d’empreses s’ha vist reduïda la seva activitat, així com el volum d’andròmines de les zones de contenidors. La freqüència de retirada d’herbes es reduirà, i es realitzarà només els dimecres, dijous, divendres i dissabtes, i se li dedicarà 30 minuts/dia.

Neteja de contenidors

D’altra banda i pel que fa a la neteja de contenidors, la Mancomunitat Penedès-Garraf ha comunicat als municipis membres com és el cas d’Olèrdola que, d’acord amb document tècnic publicat pel Ministerio de Sanidad en relació a la neteja davant de la pandèmia de CORONAVIRUS, on s’incideix en la importància de la neteja per a la eliminació de la càrrega viral en espais públics, es reestructura el servei per tal d’abastar el major nombre de contenidors possible. El servei consistirà en realitzar una ruixada general per desinfectar, utilitzant hipoclorit sòdic, que és el producte que es recomana per desinfectar. Amb aquesta mesura, més àgil, es vol arribar a desinfectar un major nombre de contenidors que amb el servei habitual, més exhaustiu. Aquest servei ha començat aquest dilluns i tindrà caràcter ininterromput.

 A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions