Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reorganitzen els contenidors de les Àrees d’Emergència de reciclatge a Sant Pere Molanta

En la xerrada “Olèrdola recicla”s’anunciava que la zona d’emergència passarà a estar al carrer Sant Roc
La tercera xerrada de la campanya "Olèrdola recicla" es feia aquest dimarts a Sant Pere
La tercera xerrada de la campanya "Olèrdola recicla" es feia aquest dimarts a Sant Pere

dimecres 18 gener 2017

Les àrees d’emergència són espais que disposen d’una bateria de contenidors per a totes les fraccions dels residus municipals. Estan pensades per aquells residents que no poden acollir-se al calendari de la recollida porta a porta, però sovint se’n fa un mal ús. Així s’ha detectat a Sant Pere Molanta i per això l’Ajuntament d’Olèrdola ha decidit reorganitzar la ubicació de les zones d’emergència de reciclatge a Sant Pere Molanta i traslladar els contenidors de rebuig i d’orgànica, presents ara al passeig Vila Maimona, per a ubicar-los al carrer Sant Roc/cantonada amb el carrer de la Font del Cuscó. Així mateix, la zona de contenidors de reciclatge de Vila Maimona es reubicarà al final del passeig, a la cantonada amb el carrer de la Font Tallada. Els canvis seran operatius a partir del mes de febrer.

Tal i com es va exposar en una xerrada aquest dimarts al vespre a Sant Pere Molanta,  realitzada dins la campanya de foment del reciclatge “Olèrdola recicla”, l’objectiu d’aquest canvi és el d’evitar el col.lapse de la zona d’emergència de reciclatge de Sant Pere. Anna Remolà, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, apuntava que la proximitat d’aquesta zona amb la carretera BV 2415 podia haver afavorit que la gent que transita per aquesta via hi aboqui residus sense haver fet la corresponent separació per fraccions.(àudio)

Entre el públic assistent a la xerrada d’aquest dimarts al Centre Cívic Gatzara s’hi trobava el regidor Pere Sadurní, membre del govern municipal i veí del poble. Sadurní precisava que en la nova àrea d’emergència al carrer Sant Roc s’hi ubicaran els contenidors mínims necessaris per a complir la funció d’aquesta zona, que no és altra que la de donar suport a la recollida porta a porta implantada al nucli.(àudio)

Júlia Gómez, educadora ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf que va conduir la xerrada d’aquest dimarts, manifestava que moltes vegades els veïns no entenen el funcionament correcte de l’àrea d’emergència.(àudio)

Durant la xerrada es va assenyalar que a Olèrdola es detectava relaxament en matèria de reciclatge. Després d’uns anys amb registres molt bons, coincidint amb  els primers anys del sistema de recollida porta a porta, el reciclatge havia retrocedit. Així, l’any 2015 es va tancar amb el 46% de residus reciclats al municipi, quan havia arribat a aproximar-se al 55%. Amb tot, la xifra encara se situa per sobre de la mitjana de Catalunya, que recicla prop del 39%.

Per a recuperar percentatges de reciclatge i augmentar-los, Júlia Gómez incidia en dos missatges centrals: el millor residu és el que no es genera i, en cas de generar-se, cal reciclar-lo correctament i fer bé la recollida selectiva.(àudio)

Quant menys es recicla més es paga. I és que, a més de les despeses pròpies per tractament i transport, cada tona que va a l’abocador tenia un recàrrec de penalització de 24’50 euros el 2016. Aquest 2017 augmenta aquest cànon fins el 30’10 euros.

La xerrada també permet que l’Ajuntament reculli queixes, inquietuds i propostes. En la d’aquest dimarts una veïna va proposar que es senyalitzés amb més claredat els materials a dipositar en els contenidors per a facilitar el reciclatge.

Les dues darreres xerrades de la campanya s’han convocat a les urbanitzacions. La sessió a Daltmar es farà a les 12 del migdia de dissabte 4 de febrer, mentre que a Can Trabal la xerrada es preveu  dissabte 18 de febrer, també a les 12 del migdia.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio a Olèrdola a Anna Remolà, Pere Sadurní i Júlia Gómez

Document Actions