Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reprèn el procés participatiu per decidir el destí de 80.000€ d’inversions del pressupost de 2019

De l’1 al 10 de març els majors de 16 anys empadronats a Olèrdola podran escollir entre 7 projectes proposats per la ciutadania

dijous 25 febrer 2021

 Es reprèn el procés participatiu per decidir el destí de 80.000 € de la partida d’inversions del pressupost de l’Ajuntament de l’any 2019. El procés es va aturar en el seu dia per la convocatòria de les eleccions municipals i després la suspensió es va mantenir a causa de la pandèmia. La represa permetrà que totes les persones majors de 16 anys, empadronades a Olèrdola, tinguin la possibilitat de triar entre els 7 projectes proposats per la ciutadania que complien els requisits de la convocatòria.

Per participar en la votació caldrà inscriure’s en la web decidim-olerdola.diba.cat , una nova plataforma activada gràcies al suport de la Diputació de Barcelona que canalitzarà des d’ara els processos de participació convocats per l’Ajuntament d’Olèrdola. Salvi Vendrell, coordinador de noves tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola, assenyalava que aquesta nova eina està connectada amb el padró municipal i registrar-s’hi és molt senzill.  Un cop registrat, a partir de l’1 de març i fins el 10 de març, la persona identificada podrà escollir una de les 7 opcions, una sola vegada.(àudio)

En la fase de recollida de propostes, la ciutadania va traslladar fins a 12 projectes per a rebre la inversió d’aquesta partida de pressupostos participatius de 2019. Després de ser avaluades per la comissió de seguiment dels processos participatius de l’Ajuntament, integrada per tots els grups municipals amb presència al consistori, han estat 7 les propostes que passen a ser sotmeses a la votació final de la ciutadania. Són aquestes:

-Instal·lació d’aparells de gimnàstica d’exterior als parcs infantils i/o altres zones del municipi

-Camuflatge de les àrees d’emergència i de les papereres urbanes

-Arranjament de la Plaça d’Olèrdola de Moja

- Col·locació de noves papereres de brossa

- Construcció d’un pipi can gran amb punt d’aigua, seients i ombra

- Construcció d’un parc de cal·listènia a l’aire lliure

- Recuperació de l’entorn natural i la seva memòria històrica

Salvi Vendrell recorda que els projectes havien tenir un límit de pressupost de 80.000 € i no comportar una posterior despesa de manteniment.(àudio)

El regidor de participació ciutadana, Jordi Catasús, destacava que aquesta nova web fa que sigui “més fàcil i segur” participar en els processos convocats per l’Ajuntament, oferint totes les garanties jurídiques tant per l’administració com per al ciutadà. Catasús també assenyalava que la plataforma decidim permet poder disposar de més informació i analitzar les dades de manera més acurada.

Tot i la dificultat que suposa reobrir un procés aturat fa prop de 2 anys, Jordi Catasús espera que hi haurà receptivitat per part de la ciutadania. Per a donar a conèixer la convocatòria, l’Ajuntament disposa de mitjans municipals com el canal d’informació per WhatsApp, activat fa menys d’un any.(àudio)

Els set projectes que es sotmeten a votació tenen un pressupost estimat inferior als 80.000 €. Catasús indicava que, respectant l’ordre de les propostes més votades, es contempla la possibilitat de finançar més d’un dels projectes presentats fins a esgotar els 80.000 €. (àudio)

Escolta les entrevistes a Salvi Vendrell i Jordi Catasús, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions