Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reprèn el procés per decidir el destí dels Pressupostos Participatius de 2019

Les votacions entre els projectes proposats per la ciutadania es preveuen realitzar durant el mes de març
Imatge d'arxiu d'una de les xerrades convocades fa dos anys per exposar el procés de pressupostos participatius 2019
Imatge d'arxiu d'una de les xerrades convocades fa dos anys per exposar el procés de pressupostos participatius 2019

dilluns 22 febrer 2021

 

Durant el mes de març es preveuen realitzar les votacions per decidir el destí de la partida de pressupostos participatius de l’any 2019 a l’Ajuntament d’Olèrdola. El procés ara es reprèn després que quedés suspès durant el 2019 per la convocatòria de les eleccions municipals i , ja iniciat el 2020, per la irrupció de la pandèmia.

El regidor d’atenció ciutadana de l’Ajuntament d’Olèrdola, Jordi Catasús, explicava que la comissió de seguiment de processos participatius, integrada per tots els  grups municipals, ja havia avaluat els projectes proposats per la ciutadania per tal de determinar quins s’adequaven a les bases i passaven a ser sotmesos a la votació de la ciutadania . El propòsit és que en menys d’un mes, dins del mes de març, es puguin fer les votacions.(àudio)

En aquest procés de votacions es comptarà amb la plataforma “Decidim” que la Diputació de Barcelona facilita als ajuntaments per a garantir la transparència i la seguretat jurídica del procés.(àudio)

Com ja va passar el 2018, en el pressupost del 2019 l’Ajuntament d’Olèrdola reservava 80.000 € del capítol d’inversions per a que la ciutadania decideixi el seu destí. Algunes de les propostes traslladades pels veïns s’han descartat perquè superaven l’import reservat o bé perquè comportaven una despesa posterior de manteniment anual.(àudio)

El primer procés de pressupostos participatius, el del 2018, va suposar finançar un projecte per millorar les rotondes d’entrada als nuclis d’Olèrdola. Després d’obtenir les autoritzacions de les administracions competents, s’ha pogut completar la licitació i adjudicació del projecte fins arribar a estar ja a punt d’executar-se.

Document Actions