Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reprèn el servei de control de les colònies de gats i es demana col·laboració ciutadana

Es realitzen captures i esterilitzacions dels gats adults de les colònies per controlar la seva proliferació en els nuclis urbans

dimarts 13 octubre 2020

A l’Ajuntament li correspon el servei de recollida i control dels animals abandonats, perduts o ensalvatgits i controlar les colònies d’animals salvatges urbans. Aquestes tasques s’efectuen mitjançant el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics del Penedès (CAAD Penedès).

Els gats ferals són aquells gats lliures, sense propietari reconegut, no socialitzats, i que viuen de manera habitual als carrers dels nuclis urbans i rodalies. Aquests gats són alimentats per voluntaris autoritzats per l’Ajuntament que faciliten el manteniment i seguiment de la colònia de gats, informant de l’entrada de nous individus que s’hagin d’esterilitzar o d’altres informacions.

Darrerament, algunes colònies de gats han proliferat, en part per la disminució de la freqüència de les captures i esterilitzacions durant les primeres fases de la pandèmia. Això ha generat malestar entre alguns veïns per les defecacions i orines a prop dels habitatges o a la via pública.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha reprès aquest servei, amb la celeritat possible, a fi de realitzar les captures i esterilitzacions dels gats adults de les colònies per controlar la proliferació de la colònia en els nuclis urbans.

A fi de tenir una relació saludable dels gats amb les persones i millorar la convivència de la comunitat, l’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana i el compliment de l’Ordenança municipal de tinença animals

Document Actions