Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reprenen amb força les activitats de gent gran a Olèrdola

L’Ajuntament i els tres casals de gent gran ofereixen variades propostes que promouen un envelliment actiu
Imma Ferret, dinamitzadora de gent gran de l'Ajuntament d'Olèrdola
Imma Ferret, dinamitzadora de gent gran de l'Ajuntament d'Olèrdola

divendres 16 setembre 2022

 El curs no només s’ha avançat aquest setembre a les escoles. Potser influenciats per aquest matiner inici de l’activitat lectiva als centres educatius, els programes d'activitats continuades  d’altres àmbits també s’han reprès aquest curs durant la primera quinzena d’aquest mes de setembre. A Olèrdola, un exemple d’aquesta dinàmica de reactivació són les propostes  que programen les entitats de gent gran del municipi, que en forces casos ja estan en marxa o estan a punt de fer-ho. Imma Ferret, dinamitzadora de gent gran de l’Ajuntament d’Olèrdola, confirmava que entre les entitats de gent gran existien moltes ganes de reprendre l’activitat que es tenia prèvia a la pandèmia. Es detecten ganes “de tornar a compartir” i de començar el curs el més aviat possible.(àudio)

Dinamització amb tallers

Un dels eixos de les activitats adreçades a la gent gran del municipi és el projecte de dinamització que es comparteix amb el municipi de Subirats, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona. Ferret detalla que a través d’aquest projecte es fa un multitaller  a Moja, els dimecres a les 9:30h; un d’estimulació cognitiva a Sant Pere Molanta, els dimecres a les 11:30h; i un taller de memòria els dimecres a la tarda a Sant Miquel.(àudio)

Gimnàstica, manualitats i estimulació cognitiva

Sota l’organització de les entitats de gent gran també es promouen altres activitats. El Casal d’Avis de Moja organitza la gimnàstica de manteniment, que començarà dilluns i es farà els dilluns i els dimecres al Local Nou, de les 11 a les 12h. També organitzen un taller d’estimulació cognitiva, els dimecres a les 4 de la tarda; i sessions de ioga, els divendres al matí. A Sant Pere Molanta es començaran les sessions de gimnàstica el dimarts 4 d’octubre, els dimarts i divendres, al local de la Societat a partir de les 10:30h. També es preveu un grup de ioga, al Centre Cívic Gatzara, els dijous de 6 a 7 de la tarda; i un taller de manualitats, els dimarts a les 16:30, al Centre Cívic Gatzara. A Sant Miquel d’Olèrdola començaran el mes d’octubre un taller de manualitats i dibuix, els dimarts a les 10:00h.

Locals oberts

Els locals dels casals d’avis estan oberts i sense les restriccions que han marcat l’obertura d’espais públics aquests dos darrers anys de pandèmia. Amb tot, la gent gran es mostra en alguns casos reticent a assistir per les tardes a aquests espais.(àudio)

Es preparen xerrades i el cicle de caminades

L’Ajuntament ja està preparant altres propostes, com l’organització de xerrades centrades en la promoció de l’alimentació saludable o per difondre el servei de benestar social de l’Ajuntament. També s’ha confirmat la participació en el cicle de caminades que es comparteix amb altres municipis, “A cent cap els 100”. La programació generada per les entitats de gent gran del municipi també inclourà en els propers mesos festes com les dels aniversaris dels casals d’avis de Sant Pere Molanta i Sant Miquel o la festa de Nadal en el de Moja.

Els casals d’avis també planifiquen excursions, com la que han previst fer durant l’octubre al Solsonès, de manera conjunta, els casals de Sant Miquel i de Sant Pere Molanta.

Imma ferret resumia que aquesta amplia oferta de propostes que té a la seva disposició la gent gran d’Olèrdola té el propòsit genèric de promoure un envelliment actiu.

Escolta l’entrevista a Imma Ferret, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions