Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reprenen les Rutes pel Patrimoni d’Olèrdola amb una visita guiada gratuïta al Pla dels Albats

La visita s'ha programat pel proper diumenge 30 de setembre i les inscripcions ja estan obertes

dilluns 17 setembre 2018

Organitzades per la regidoria de patrimoni i turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, el diumenge 30 de setembre es reprenen les Rutes pel Patrimoni del municipi amb una visita guiada gratuïta al Pla dels Albats.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través del correu electrònic oldl.turisme@olerdola.cat o bé trucant al telèfon de l’Ajuntament, el 93 890 35 02. Les places són limitades i el punt de trobada serà a l’aparcament de davant de la muralla del conjunt monumental, a dos quarts d'11 del matí.

La visita la guiarà l’arqueòleg Xavi Esteve, codirector de les excavacions fetes els darrers anys al Pla dels Albats. L’activitat permetrà conèixer la premsa de vi medieval trobada en la zona de celler, les sitges medievals, les tombes antropomorfes, així com el mil·liari romà reutilitzat com a peu d'altar a l’església romànica de Santa Maria.

L’Ajuntament d’Olèrdola anima a visitar aquesta joia del patrimoni penedesenc i recorda que en el recent congrés de l’associació europea d’arqueòlegs es van exposar tres elements que estan integrats en el Pla dels Albats: la necròpolis, el cellers excavats a la roca i l’església de Santa Maria.

Document Actions