Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es retira la brossa acumulada en diferents espais públics del municipi

La Junta de Govern aprovava aquest dilluns un decret d’urgència que declarava la situació d’emergència sanitària

dimarts 08 novembre 2022

Durant aquest dimarts una empresa especialitzada contractada d’urgència per l’Ajuntament d’Olèrdola està procedint a retirar la brossa que s’ha acumulat en diferents espais públics del municipi, especialment les àrees d’emergència, com a conseqüència del mes de vaga que s’acumula en el servei de recollida porta a porta. La neteja es preveu completar aquest mateix dimarts i arriba poques hores després de que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olèrdola aprovés aquest dilluns al vespre , per via d’urgència, un decret que declara la situació d’emergència sanitària al municipi. L’alcalde, Lucas Ramírez, confirmava a primera hora d’aquest matí de dimarts l’inici de les tasques de neteja. Ramírez precisava que la neteja es realitza en les àrees d’emergència però també en altres punts on s’han detectat acumulacions de brossa.(àudio)

L’alcalde explicava que l’actuació de l’Ajuntament no podia ser tan immediata com es desitjaria perquè primer calia comptar amb l’informe  del Departament de Salut que fonamentés aquesta actuació per motius de salubritat.(àudio)

Lucas Ramírez creu que la vaga finalitzarà en els propers dies i pronostica que “no durarà una setmana més”. L’alcalde d’Olèrdola ha assenyalat que és nombrosa la jurisprudència que conclou que no es poden fer modificacions contractuals per incloure l’augment de l’IPC dels sous dels treballadors. Els alcaldes dels 5 municipis afectats per la vaga, ha afegit Ramírez, coincideixen en manifestar que els ajuntaments no estan disposats a assumir un possible increment de costos, i més quan el contracte en vigor es va activar fa només 6 mesos.

Tot i que s’espera que la vaga acabi aviat,  des de l’Ajuntament es continua insistint en què, mentre duri la convocatòria, cal  respectar les recomanacions. Això suposa treure el cubell de brossa de la fracció que toqui en cada dia. En cas de no ser retirada la brossa i de no poder guardar a casa les deixalles, cal portar a la deixalleria envasos i cartró. En les àrees d’emergència només s’hauria de dipositar la fracció rebuig  i orgànica.(àudio)

L'alcalde agraïa la paciència i la col·laboració mostrada per una àmplia part de la ciutadania davant aquesta situació excepcional.

Aquest dilluns, l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha aprovat sancionar a l’empresa Prezero, adjudicatària de la recollida porta a porta, amb més de 400.000€ de multa per incompliment dels serveis mínims.

 

Document Actions