Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es substituiran amb arbres d’altres espècies els pollancres talats al carrer de la Font del Cuscó

La tala de 19 arbres s’ha consensuat amb els veïns per evitar les molèsties i al·lèrgies que ocasionaven

dijous 04 octubre 2018

El pollancre és un arbre de ribera d’ambients humits que és poc freqüent en jardineria ornamental. Al llarg del carrer de la Font del Cuscó de Sant Pere Molanta, la majoria dels 19 arbres que ara ha talat l’Ajuntament eren d’aquesta espècie. Les queixes dels veïns a l’Ajuntament eren freqüents per la brutícia que generaven i pels problemes detectats d’al·lèrgies, que s’haurien agreujat aquesta passada primavera a causa de les condicions meteorològiques. Són arbres de capçada densa, creixement molt ràpid i caducifolis, la qual cosa feia que sovint la caiguda de la fulla s’acumulés al parterre donant una sensació de brutícia i deixadesa important. Des de l’Ajuntament també s’ha assenyalat que el problema més important era el borrim blanc que deixa la flor d’aquests arbres. La seva lleugeresa  fa que s’escampi molt. A més a més, provoca problemes respiratoris, irritació al coll i al·lèrgies.Fototala2ok.jpg

Després de consensuar-ho amb els veïns, l’Ajuntament va procedir a fer la tala la setmana passada. En el seu lloc, es plantaran exemplars d’una altra espècie, encara per decidir.

Al municipi  existeix el precedent del canvi de l’arbrat de la plaça Olèrdola i de davant del consultori de Moja, quan fa 5 anys es van substituir amb lledoners els oms que hi estaven plantats. Llavors, l’ajuntament explicava que s’havia optat pels lledoners perquè són arbres que es poden adaptar millor al territori i són de fàcil manteniment.

Document Actions