Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es talen els oms plantats en espais públics del municipi per evitar plagues i molèsties als veïns

Després de talar-se els 16 exemplars que tenia, la plaça Olèrdola es reordenarà per millorar-la com a espai públic
S'han talat 21 exemplars d'om
S'han talat 21 exemplars d'om

dimecres 24 octubre 2012

 

Entre aquesta setmana i la passada, la brigada municipal de l’Ajuntament d’Olèrdola ha procedit a talar dels oms que hi havia plantats en diferents espais públics del municipi. Es tracta de 21 exemplars, dels quals 16 es situaven a la plaça Olèrdola de Moja. Al carrer Sindicat, davant el Centre Cívic La Xarxa de Moja, s’han talat 3 més i aquest migdia de dimecres es preveia fer-ho també en el cas de l’om que hi ha plantat al pati de l’escola Circell, prop dels mòduls. També s’ha suprimit a Sant Miquel d’Olèrdola l’om que hi havia a la plaça Anselm Clavé, davant del restaurant El Conill.

El regidor de serveis municipals, Joan Forns, explicava que l’om és una espècie de ribera que al nostre municipi estava afectat per plagues que provocaven molèsties als veïns, especialment en els habitatges dels carrers Sant Jordi i Sindicat a Moja, més propers a la plaça Olèrdola. (àudio)

La voluntat és la de fer una reordenació de la plaça Olèrdola de Moja per mirar d’aprofitar millor aquest indret com a espai públic. (àudio)

L’Ajuntament preveu substituir els oms talats amb exemplars adaptables a les condicions meteorològiques de la zona, com els lledoners, per bé que la proposta quedarà supeditada als projectes de remodelació que es puguin realitzar en aquests espais.

Document Actions