Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es torna a oferir educació vial pràctica als alumnes d’Olèrdola

El Servei Català de Trànsit cedirà dimecres i dijous un circuit perquè els alumnes practiquin normes de circulació

divendres 09 octubre 2015

Amb el suport del Servei Català de Trànsit, els agents municipals d’Olèrdola organitzen per la setmana que ve sessions pràctiques d’educació vial per alumnes de les escoles del municipi. Les sessions s’han programat dimecres i dijous de la setmana que ve i es faran a la pista poliesportiva de Moja, on s’hi instal·larà un circuit cedit pel Servei Català de Trànsit que permet simular situacions que els alumnes es poden trobar a la vida real com a vianants o com a conductors de bicicletes. Josep Miquel Escofet, coordinador dels agents municipals d’Olèrdola, recordava que les sessions per difondre normes de circulació i comportaments cívics són un treball que es manté amb les escoles des de fa anys. En aquesta ocasió, les sessions es faran a Moja i els alumnes de Sant Pere Molanta es desplaçaran en autocar per a fer-les.(àudio)

Els alumnes que faran aquestes sessions pràctiques són de 3r, 5è i 6è. Els més grans ho faran com a conductors de bicicleta i en els de 3r es posarà més incidència en la conducta que cal preservar com a vianants.(àudio)

Després de les sessions pràctiques s’avalua l’experiència a l’aula per comentar possibles hàbits a corregir. En aquests darrers anys, s’ha detectat un augment de la consciència entre els infants sobre la necessitat d’aplicar mesures de seguretat com l’ús del casc a l’hora de conduir una bicicleta o revisar el seu estat periòdicament.(àudio)

A més de cedir el circuit d’educació vial, el Servei Català de Trànsit també aporta personal per a coordinar l’activitat.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions