Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es valida amb participació veïnal la reforma de la plaça Ametller i la millora de la rambla Pau Casals

Per la rambla Pau Casals es preveu realitzar un procés de participació per a escollir entre dues grans opcions

dilluns 26 març 2018

El projecte de reforma de la plaça Ametller i les idees que prefiguren la millora urbanística de la rambla Pau Casals se sotmetien divendres a la consideració dels veïns de Moja, en una xerrada oberta convocada  per l’Ajuntament d’Olèrdola al Centre Cívic La Xarxa.

Després d’un viu debat, els veïns assistents van mostrar la seva conformitat en un projecte de reforma de la plaça Ametller que barreja dues de les tres propostes elaborades per l’equip professional que ha rebut l’encàrrec de l’Ajuntament.  Així, s’ha optat per una opció de plaça més tancada amb la bancada com a element delimitador, però descartant jardineres en l’interior de la plaça per a donar una major sensació d’amplitud. Josep Cartró, arquitecte encarregat d’elaborar el projecte, també indicava que els veïns havien optat per incorporar a la plaça “un terra enjardinat”.(àudio)projectesplaces2OK.JPG

L’estimació és que el projecte suposi una inversió propera als 40.000 euros, amb la previsió d’iniciar les obres passat l’estiu i finalitzar-les abans d’acabar aquest 2018.

En el cas de la rambla Pau Casals, es presentaven fins a 4 avantprojectes. En tres es mantenia l’accés a la rambla amb escales i un d’ells, el més recolzat pels assistents, apostava per rebaixar la rambla i posar-la sense gairebé desnivell, des del carrer Llarg fins davant del Local Nou. Aquesta opció va ser la més debatuda i la que va despertar més propostes dels veïns sobre l’aprofitament dels espais. Josep Cartró indicava que en els laterals se salvarien els arbres habilitant parterres o jardineres que incorporarien bancs.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, destacava la voluntat del govern municipal de realitzar les millores urbanístiques d’aquests dos espais emblemàtics del nucli de Moja amb la participació veïnal, perquè “la gent s’ho pugui sentir seu”. En el cas de la rambla Pau Casals, Ramírez posava l’accent en què es busca donar més vida a la plaça i fer que sigui un espai polivalent.(àudio)

Amb les propostes sorgides de la reunió, l’equip redactor definirà dues grans propostes sobre les quals els veïns es podran pronunciar. Per a regular el procés de participació ,es preveuen aprovar unes bases a finals del mes d’abril i poder iniciar el procés de participació durant el maig, tal i com apuntava l’alcalde.(àudio)

L’estimació és que la reforma de la rambla comporti una inversió entre els 250.000 i els 260.000 €, segons l’opció que s’acabi triant. La voluntat de l’Ajuntament és que el projecte definitiu es pugui aprovar aquest 2018, complint un dels compromisos de mandat que s’havia fixat el govern municipal.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Josep Cartró i a Lucas Ramírez, clicant aquí

Document Actions