Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esclat d’activitat dels Diables de Moja per la Festa Major

Anuncien sorpreses en l’espectacle de foc de divendres i dissabte tornen a organitzar la Timbarada
Els Diables de Moja surten de capta aquest dijous
Els Diables de Moja surten de capta aquest dijous

dimarts 22 juliol 2014

Els Diables de Moja no afluixen i mantenen una presència destacada dins de la Festa Major de Moja. Sota la seva organització se celebren alguns dels actes més concorreguts i esperats de la programació. I aquest 2014 no és l’excepció. Aporten a la Festa Major l’organització conjunta del partit de futbol que enfronta a solters contra casats aquest dimarts al vespre, assumeixen la Festa del Foc de divendres a la nit i la Timbarada el dissabte al migdia, a més de ser actors ben principals en la cercavila el dissabte al vespre i d’incorporar aquest any una encesa de carretilles pels Diables Petits el diumenge al migdia.

Per a que aquestes activitats passin de projectes a realitats concretes, calen recursos econòmics. Els Diables això ho tenen ben present. És per aquest motiu que dijous, amb sortida des de la plaça de l’Església a dos quarts de vuit del vespre, organitzen una capta. Posen a la venda una samarreta pròpia que aquest any concilia la temàtica diabòlica amb la del conjunt de la Festa Major i del poble, tal i com anunciava el cap de colla dels Diables de Moja, Txus Búrdalo.(àudio)

La samarreta ha estat dissenyada per Lucas Márquez i té un preu de 10 €. Hi ha disponibles talles de diferents mides, també per a infants, així com un model de samarreta per a noia. El propòsit és el de superar les 300 samarretes venudes.

Divendres els Diables són centre de la Festa Major. A dos quarts d’onze de la nit, amb sortida des de la rambla Catalunya, s’inicia el recorregut de la Festa del Foc. En arribar a la plaça de l’Església hi haurà Espectacle de Foc, incloent la representació teatral de la lluita dels Diables amb Sant Jaume, amb efectes de foc i espectacle pirotècnic. Els Diables es reserven per aquest moment alguna novetat que, de moment, no volen desvetllar.(àudio)

Seguidament tindrà lloc la parlada de versos, repassant l’actualitat d’àmbit estatal, nacional i local. Ja anuncien que el nou rei Felip VI no es lliurarà de la crítica àcida dels Diables. Després dels versots s’ha programat l’encesa de la forca grossa .

Dissabte, a tres quarts de 12 del matí, començarà a la plaça de l’Església la 14a Timbarada, amb la previsió de reunir a 9 colles convidades.(àudio)

La Timbarada finalitzarà amb un dinar de germanor al Local Nou. Dissabte els Diables, estaran presents a la cercavila, a partir de les 8 del vespre;  i diumenge, a  la una del migdia, a la plaça de l’Església, hi haurà encesa de carretilles dels diables petits.(àudio)

Entre diables grans, diables petits i portadors del Drac són prop d’un centenar els integrants d’aquest col.lectiu, un dels més nombrosos i actius dels que formen part i fan possible la Festa Major de Moja.

Escolta l'entrevista a Txus Búrdalo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions