Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esclat de Festa Major a Moja aquest cap de setmana

Des d’aquest divendres i fins diumenge al vespre es programen els actes principals de la festa

divendres 28 juliol 2017

Moja ja fa dies que està de Festa Major. El primer dels actes tenia lloc dissabte passat, amb la novetat del concurs de paelles, i des de dilluns i fins aquest dijous s’han anat succeint les propostes. La intensitat festiva culmina aquest cap de setmana, amb els actes centrals de la programació. Aquest divendres, obren el foc dues inauguracions d’exposicions. Al Local Nou s’obre a les 17:00h l’exposició fotogràfica de l’Associació Fotogràfica de Moja, amb el tema “Llarga exposició”. La mostra es mantindrà oberta durant tot el cap de setmana. Al Centre Cívic La Xarxa es podran veure els treballs que conformen la 12a Exposició de Puntes de Coixí, a càrrec de l’Escola de Puntaires d’Olèrdola. L’exposició es mantindrà oberta aquest divendres, dissabte i diumenge, en horari de les 19:00h a les 21:00h.

Al pati de la capella de Sant Esteve, a dos quarts de 9 del vespre, Rafa Martínez oferirà el pregó de la Festa Major. Les vivències al poble seran la base del pregó, tal i com anunciava el mateix Rafa Martínez.(àudio)

En finalitzar, a la rambla Pau Casals, s’oferirà el ressopó popular, que té un preu de 5€ si no es disposa del tiquet inclòs en el programa. A les 10 de la nit, des de la Plana, es preveu llençar el castell de focs. A continuació, al carrer Sant Jordi, sortirà el Correfoc. Després de passar pel carrer de la Carrerada, plaça Major, carrer Santa Maria i carrer Lluís Companys, arribarà fins a la plaça de l’Església.Allà, s’escenificaran els versos diabòlics, per procedir a la gran petada conjunta i la petada de la forca grossa. A dos quarts d’una de la nit, a la pista poliesportiva, actuarà el grup Los Cierrabares, i tot seguit es farà la Nit Jove amb els dj’s Hurtu i Dumi, en un acte organitzat pel Grup de Joves de Moja.

Dissabte 29, a les 7:45h, es farà la “Quedada de la St Jimmy”, al celler Cooperatiu. És un recorregut per la muntanya de 12km organitzat pels “Desmanegats”. Qui vulgui participar-hi ho ha de comunicar als telèfons 650 29 70 42 o al 670 04 09 25. A les 9, a la rambla Pau Casals, es podrà participar en l’esmorzar dels 5 euros i de 10 a 12, al Centre Cívic La Xarxa, es realitzaran jocs d’aigua i esmorzar infantil.

A les 12 del migdia surt des de la plaça de l’Església la Timbarada. A les 7 de la tarda, a l’església, es farà pregària a l’apòstol Sant Jaume i tot seguit començarà la processó, amb la participació dels grups folklòrics locals i la presència com a colles convidades dels Diables infantils “Espurnes” de la Ràpita i els geganters de Sant Andreu de la Barca.

A la mitjanit es preveu que a la rambla Pau Casals s’hi celebri el ball de nit i la Nit Jove amb l’Orquestra Galatea i Red Music.Anna Molero, presidenta de la Comissió de Festes de Moja, recordava que el ball del dissabte concentra bona part dels esforços de la Comissió aquests dies i incorporava l’incentiu de sortejar un pernil a la mitja part. (àudio)

Diumenge, el primer dels actes són les matinades i toc de gralles pels carrers del poble, a partir de dos quarts de 8 del matí amb sortida des de la plaça de l’Església. A les 12 es podrà escoltar el repic de campanes i a la una del migdia s’oficiarà missa solemne, amb ofrena a Sant Jaume i cant dels goigs. En sortir de missa, es procedirà al toc de gralles amb l’acompanyament de tots els balls fins a la rambla Pau Casals i en arribar actuaran els balls, per acabar amb un vermut popular. A les 7 del vespre, s’ha programat a la plaça Tedeum animació infantil i , a la mateixa hora, partit de futbol de festa major entre l’AE Moja i el CF Suburense. El darrer dels actes es farà a partir de dos quarts de 9 del vespre a la rambla Pau Casals, amb l’actuació del grup “Arrels”, amb les tradicionals cançons catalanes i les més actuals. Anna Molero destaca que aquest és un dels actes que es va mantenint en els darrers anys perquè funciona molt bé.(àudio)

A la mitja part del concert del grup Arrels se servirà rom cremat.

Escolta l'entrevista a Anna Molero, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions