Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Espectacle Audiovisual de commemoració dels 100 anys de les excavacions de l’IEC a Olèrdola

La música de Roger Subirana, la veu d’Esther López i la creació visual de Sílvia Isach s’uneixen en un “mapping” únic que es projectarà a la muralla, els dissabtes 7 i 14 d’agost
Roger Subirana i Sílvia Isach
Roger Subirana i Sílvia Isach

divendres 30 juliol 2021

Roger Subirana, Sílvia Isach i Esther López han unit el seu talent per a crear un espectacle de llum, música i color que s’inscriu dins dels actes de la commemoració dels 100 anys de la excavacions de l'IEC a Olèrdola. L'espectacle audiovisual, amb música en viu, acompanyarà un recull fotogràfic dels 100 anys de les primeres intervencions arqueològiques a Olèrdola de l'Institut d'Estudis Catalans.

Així, formant part de la programació dels “Vespres al castell d’Olèrdola”, els dissabtes 7 i 14 d’agost la muralla d'Olèrdola es transformarà i prendrà noves formes mitjançant un mapatge (mapping) adaptat a la forma de la històrica construcció. A partir d'aquí es mostrarà el cicle de creació/destrucció de l’espai arquitectònic. Aquesta part visual està creada per la Sílvia Isach.  En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, la mateixa Sílvia Isach, destacava que es tracta d’una projecció que juga amb les formes de les pedres de la pròpia muralla, en un “mapping” fet expressament per a l’ocasió de commemorar aquest centenari.(àudio)

L’apartat musical de l’espectacle és obra de Roger Subirana que interpretarà les peces al piano, teclats i la flauta electrònica, amb l’acompanyament d’Esther López a la veu.  Música i projeccions videogràfiques sincronitzen ritmes, en un espectacle que per les seves diferents intensitats pot recordar les sensacions d’un castell de focs d’artifici. Aquesta era l’analogia que utilitzava per a explicar-ho el mateix Roger Subirana.(àudio)

Compositor i productor musical nascut a Vilafranca, Roger Subirana és un músic autodidacte que s’ha convertit en referència de la música instrumental i fonètica. Espectacles com el que es podrà seguir en directe al conjunt monumental d’Olèrdola els dissabtes 7 i 14 d’agost són únics i totes les sensacions que generen només les pot rebre l’espectador, en tota la seva amplitud, si ho segueix en directe.(àudio)

La riudebitllenca Sílvia Isach ha realitzat intervencions visuals en façanes d’edificis imponents com la catedral de Berlín. Amb Roger Subirana ha  treballat altres projectes a la comarca, com els “mappings” al Palau Baltà de Vilafranca per la seva Festa Major o el que es va oferir al cinema Kubric per commemorar el 25è aniversari de la sala.

L’espectacle audiovisual s’iniciarà a les 10 de la nit i el preu està inclòs amb l’entrada al recinte. L’aforament està limitat 100 persones i la reserva és obligatòria. Per això, cal fer inscripció prèvia al correu electrònic mac.olerdola@gencat.cat o bé trucant al 93 890 14 20.

Escolta l'entrevista a Roger Subirana i Sílvia Isach, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions