Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Excepcional taller de creació artística a l’escola de Sant Pere Molanta amb el conte basat en la cançó “Soc d’un poble” de Roba Estesa

Divendres hi actuaven dues de les integrants del grup, es comptava amb la il·lustració de Sonia Alins i Juanjo Barco i el testimoni de l’editora Laia Figueras

dilluns 08 maig 2023

En els darrers anys l’escenari del gimnàs de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta ha acollit actuacions en directe d’algunes de les propostes més representatives de l’actual panorama de la música en català. Però els incentius per a l’alumnat no acaben aquí. Un cop a l’any, l’excepcional taller de creació artística  que porta fins a l’escola de Sant Pere Molanta a músics destacats comporta també comptar amb il·lustradores professionals que fan la seva feina en directe davant dels alumnes de l’escola, així com amb  les explicacions d’una editora. Aquest 2023 el taller es vivia divendres pel matí i  el treball es dedicava al conte basat en la cançó “Soc d’un poble” del grup Roba Estesa, amb les il·lustracions de Sonia Alins i de Juanjo Barco, i el testimoni de l’editora Laia Fugueras Tortras, de l’editorial Nanit.

Els alumnes van treballar el conte i la cançó “Soc d’un poble” a l’aula. Al gimnàs, van adreçar preguntes a dues de les integrants del grup Roba Estesa, la Laia Casanellas i la Gemma Polo, que van actuar a Sant Pere Molanta interpretant cançons del grup. L’alumnat també va interessar-se per la feina dels il·lustradors, mentre podien comprovar com realitzaven davant seu un quadre basat en un dels dibuixos que apareixen en el conte. Des de l’editorial, també es responia a les qüestions que havia preparat l’alumnat.

La Laia i la Gemma de “Roba Estesa” destacaven que era la primera vegada des de la presentació del conte que havien pogut coincidir en un mateix acte el grup, l’editorial i els il·lustradors.(àudio)

Les preguntes que rebien aquestes dues integrants de Roba Estesa eren preguntes “que hauria pogut fer un periodista”. També posaven de relleu  que el taller permetia que l’alumnat veiés  les 3 feines que agrupava l’activitat com a possibles oficis.(àudio)

Juanjo Barco i Sonia Alins van fer en directe una il·lustració que mostra a la professora del conte abraçada als infants, amb la presència d’un cirerer amb cireres. A l’hora de convertir la cançó en il·lustracions pel conte, Barco i Alins tenen en compte el ritme. Per a expressar-ho han destacat un color diferent en cada pàgina dins de la mateixa gama. (àudio)

Als il·lustradors els hi havia agradat molt sotmetre’s a les preguntes dels infants i mostrar directament  com treballen.(àudio)

Laia Figueras Tortras explica que la col·lecció  de cançons contades té el propòsit d’oferir una proposta per compartir en família, adaptant al format de conte lletres amb valors de cançons en català.(àudio)

L’editorial intenta no repetir i mostrar la diversitat tan potent que existeix, tant en el panorama musical català i com també en el món de la il·lustració. (àudio)

Des de l’editorial també s’ha subratllat el treball “global “de l’escola en el treball del conte, que va incloure aquest divendres la preparació d’una coreografia amb música de Roba Estesa.

Escola les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions