Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de les jornades de portes obertes a les escoles bressol d’Olèrdola

Les famílies s’interessaven per les noves taxes, el funcionament i els horaris d’aquest servei municipal

dimecres 22 abril 2015

Les jornades de portes obertes convocades a les escoles bressol municipals d’Olèrdola han estat tot un èxit i han comptat amb una elevada participació de famílies, tenint en compte les expectatives fixades. Divendres a la tarda, la jornada es celebrava a l’escola Gotims de Moja i aquest dilluns a la tarda tenia lloc a l’actual seu de l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta, al CEIP Rossend Montané. En el cas de Sant Pere Molanta, moltes de les famílies interessades en conèixer el funcionament i instal·lacions ja havien aprofitat la jornada de portes obertes que havia ofert la pròpia escola Rossend Montané feia un mes.

Anna Belén Jiménez, directora en funcions de les escoles bressol, ens explicava que un dels centres d’interès de les famílies havia estat conèixer la nova taxa, que estableix la quota a pagar en funció de la renda familiar.(àudio)

A l’escola Gotims va ser molt participada la sessió inicial dedicada a exposar el projecte educatiu. També es comptava amb l’aportació de mares que porten els seus fills a les escoles, traslladant així a les famílies la seva experiència com a usuàries del servei. A Sant Pere Molanta, Anna Raventós, mare aquest curs d’un infant de l’escola bressol El Pàmpol, ens destacava que l’experiència havia estat molt positiva. També subratllava que els hi havia resultat molt satisfactori estar dins de l’edifici de l’escola Rossend Montané, perquè els nens s’havien adaptat molt bé i anaven junts a l’escola amb els germans.(àudio)

L’Ajuntament d’Olèrdola ha estat molt proactiu a l’hora de difondre l’oferta educativa que té el municipi en l’etapa de 0 a 3 anys i de convocar la jornada de portes obertes. S’ha informat directament a les famílies del municipi amb infants d’aquestes edats i també s’ha incidit en els polígons d’Olèrdola. Un altre factor que hauria contribuït a l’èxit de participació és el canvi de model de jornades de portes obertes. Fins l’any passat s’optava que fer una jornada el dissabte, coincidint les dues escoles bressol en el mateix horari, i ara s’ha passat a programar l’activitat en dilluns i divendres, per la tarda i en dies diferents a les dues escoles. El regidor d’ensenyament, Xavier Serramià, es mostra prudent a l’hora d’avançar previsions d’inscripcions, però apunta que es podria augmentar la xifra d’inscrits d’aquest curs escolar i haver d’obrir una aula més a l’escola bressol Gotims de Moja.(àudio)

Després d’un curs en funcionament, Xavier Serramià també posa l’accent en què el canvi d’emplaçament de l’escola El Pàmpol havia estat una experiència positiva i ben valorada per totes les parts, tant per les famílies com per les educadores de l’escola bressol i de l’escola Rossend Montané.(àudio)

Seguint el calendari establert per la Generalitat, el període de preinscripció a les llars d’infants s’obre el dilluns 4 de maig i es tanca el 15 de maig. La documentació s’haurà de lliurar directament a les escoles: a l’escola bressol Gotims de Moja o bé a l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta, en la seva actual seu situada al CEIP Rossend Montané.

Escolta les entrevistes relacionades amb la jornada de portes obertes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

 

 

 

Document Actions