Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de participació en les visites guiades al Sant Sepulcre

Coincidència en destacar el gran interès patrimonial de l’església i la necessitat de seguir oferint visites

dimarts 13 octubre 2015

Les visites guiades al Sant Sepulcre, realitzades aquest diumenge al matí, han estat tot un èxit de convocatòria. Per atendre les sol·licituds d’inscripcions, es van ampliar les sessions previstes i es van oferir fins a quatre visites guiades. Entre els visitants, eren majoria els veïns del municipi que tenien interès en conèixer per dins aquesta singular església propera al poble de Sant Miquel que està tancada habitualment al públic. Aquest era el cas d’un veí de Sant Miquel, Jaume Ramos, que indicava que sempre havia tingut interès en visitar l’interior de la capella.(àudio)SantSepulcreVisita2.JPG

El regidor de patrimoni de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní,  posava l’accent en aquest èxit de públic i anunciava el compromís de l’Ajuntament de procurar que l’església pugi obrir-se com a mínim una vegada l’any.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, indicava que s’estan mantenint contactes amb el propietari per a fer passes que puguin conduir a l’obertura de l’església. Per això, assenyala que caldrà la implicació de les institucions, especialment la Generalitat, per a recuperar l’edifici o restaurar les pintures. Ramírez subratllava que és necessari donar a conèixer el ric i variat patrimoni que conté el municipi.(àudio)

L’encarregat de conduir les sessions va ser Josep Anton Pérez, de Tríade Serveis Culturals. Resumia que l’església del Sant Sepulcre és única a Catalunya per ser l’únic temple romàtic de planta circular dedicat a l’ordre del Sant Sepulcre. Un altre tret singular és que les pintures que conté són fetes a meitat del segle XI, en un context de romànic incipient.(àudio)

Agents culturals com Triáde posen de relleu que quan una societat coneix més el seu patrimoni, més conscient és de la necessitat d’invertir-hi per conservar-lo.(àudio)

Pérez apunta que resten  encara pendents de resoldre moltes incògnites sobre el Sant Sepulcre, algunes referents a la interpretació de les escenes pintades com la representació del Sant Sopar, del Cel i de l’Infern. Per a ampliar més informació considera que caldria estudis més detallats i realitzar excavacions arqueològiques.

Escolta les entrevistes relacionades amb la visita al Sant Sepulcre, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions