Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit organitzatiu i de participació de la 1a Trobada de la Gent Gran d’Olèrdola

Reunia a un centenar de veïns aquest dissabte a la tarda al Local Rossend Montané de Sant Miquel
Durant la Trobada van rebre la placa de reconeixement 3 de les 4 parelles del municipi que fan les Noces d'Or
Durant la Trobada van rebre la placa de reconeixement 3 de les 4 parelles del municipi que fan les Noces d'Or

dilluns 09 maig 2016

La 1a Trobada de la Gent Gran d’Olèrdola, celebrada dissabte a la tarda al local Rossend Montané de Sant Miquel, ha deixat molt bones sensacions i el convenciment generalitzat que impulsar-la havia estat tot un encert.  L’èxit organitzatiu i de participació assolits  refermen la voluntat de continuar mantenint anualment la celebració ,  que es vol fer de manera itinerant pels diferents nuclis d’Olèrdola . En la trobada d’aquest 2016 hi van participar un centenar de veïns, amb presència de gairebé tots els nuclis del municipi. Després de les intervencions de benvinguda de la regidora de gent gran,  Arantxa Torres, i del parlament de l’alcalde, Lucas Ramírez, es va procedir a lliurar una placa de reconeixement a parelles del municipi que aquest any fan les seves Noces d’Or. Després va actuar el grup de teatre ”El Folre” de Sant Pere Molanta  amb l’obra “Revisió anual”,per acabar la trobada  amb un berenar.GentGRan2.JPG

Imma Ferret, dinamitzadora de gent gran de l’Ajuntament d’Olèrdola, subratllava la bona rebuda que havia tingut la trobada i el fet que permetia que la gent gran que resideix en diferents pobles d’Olèrdola es trobés.(àudio)

La regidora de gent gran de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, recordava que el propòsit de la trobada era el de reunir a la gent gran d’Olèrdola, no només als casals d’avis. Torres valorava que l’èxit obtingut encoratjava a seguir organitzant més trobades, mantenint el format.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, indicava que l’acte pretenia ser un reconeixement a la gent gran pels seus “esforços, somnis, reptes i il·lusions”, perquè “han estat el puntal sobre el qual s’han sostingut les vostres famílies, formant part de la història del nostre poble”. Ramírez manifestava que l’ajuntament seguiria al costat de la gent gran “atents a les vostres necessitats” i treballant per prestar  “tots aquells serveis que com a col.lectiu necessiteu”. L’alcalde va tenir paraules de reconeixement per la bona feina d’Imma Ferret, tècnica de l’Ajuntament dedicada a la gent gran del municipi, i va manifestar que des de l’Ajuntament se seguiria treballant al costat dels 3 casals d’avis del municipi “que amb la seva feina desinteressada i altruista” fan possible que el municipi s’ompli de vida i activitats.

Lucas Ramírez assenyalava que amb activitats com les de dissabte es fomentava la relació entre els veïns.(àudio)

Dissabte recollien la seva placa tres de les quatre parelles que l’Ajuntament té constància de que fan les Noces d’Or quest any. Són Jaume Inglada i Josefa Conejo, Josep Pardo i Clara Serrano i Fèlix Carbó i Rosa Reig. La parella formada per Antònia Ruiz i Dionisio Fernández no va poder recollir la placa dissabte perquè Dionisio s’està recuperant d’un problema de salut.GentGran3.JPG

Fèlix Carbó, un dels que rebien la placa per les Noces d’Or, valorava de manera molt positiva l’organització de la festa de la gent gran d’Olèrdola tenint en compte que el municipi està format per nuclis dispersos. A l’hora de parlar dels seus 50 anys de convivència amb Rosa Reig, va dir que se li havien fet curts i assenyalava que el secret era “la paciència”.(àudio)

Fèlix Carbó i Rosa Reig viuen a Moja i es van casar a Sitges. En conèixer la celebració de la trobada de gent gran, van comunicar a l’Ajuntament d’Olèrdola que feien 50 anys de casats. Les tres parelles restants homenatjades ja constaven com a matrimonis registrats a Olèrdola l’any 1966.

Escolta les entrevistes relacionades amb la Trobada de la Gent Gran, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions