Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Experiències viscudes a la seva botiga i la Festa Major centraran el pregó de Sílvia Santacana

El pregó de la Festa Major de Moja serà aquest divendres, a les 20:30, i també inclourà la projecció de fotografies
Sílvia Catasús
Sílvia Catasús

dijous 23 juliol 2015

Sílvia Santacana està contenta de viure i de treballar al poble de Moja. I se li nota. Aquest divendres de ben segur que ho transmetrà en el pregó de la Festa Major, que s’encarregarà de pronunciar a partir de dos quarts de 9 del vespre, a l’interior del Local Nou.

De 47 anys d’edat i amb una filla de 22 anys, Sílvia Santacana és molt coneguda  per la seva condició de propietària de “Queviures Sílvia”, juntament amb  el seu marit, Juan Mancebo.  En aquest establiment del carrer de la Carrerada de Moja hi treballa des de febrer de l’any 1991. L’any següent deixava Vilafranca i ja s’instal·lava a viure al poble. Quan els membres de la Comissió de Festes de Moja la van anar a visitar per proposar-li que fes el pregó de la festa d’aquest 2015, ella no s’ho esperava però va acabar acceptant per col·laborar amb el poble.(àudio)

Gairebé 25 anys despatxant a la botiga donen per molt. Nombroses són les vivències i les anècdotes viscudes. Algunes d’elles apareixeran al pregó. Sílvia Santcana també farà referència a moments de la Festa Major, com la celebració de les matinades en les que hi col·labora.(àudio)

Un dels continguts del pregó serà la projecció de fotografies. Algunes imatges tenen més de 20 anys i recullen moments viscuts a la botiga. També hi apareixen activitats com la Festa de la plaça de l’Ametller o iniciatives impulsades com el mercat solidari. (àudio)

Les ganes de fer coses al poble no se li acaben a Sílvia Santacana. Durant el pregó explicarà que promourà la celebració d’una nova edició del Mercat Solidari. Una altra activitat que es planteja impulsar és la recuperació dels cants dels “Nicolaus” i les “Llúcies”, abans de Nadal. En aquest cas la proposta encara és embrionària i ha preferit deixar-la al marge del pregó.

Qui desitgi conèixer tots els detalls del pregó, la cita és aquest divendres a les 20:30h. L’endemà dissabte, a les 15:00, Canal 20-Ràdio Olèrdola emetrà íntegre el pregó de la Festa Major en una programació especial que també inclourà els versos dels Diables.

Escolta l'entrevista a Sílvia Santacana, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions