Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Famílies afectades demanen que s’estudiïn altres opcions abans de tancar l’escola bressol El Pàmpol

Valoren que no és viable la solució plantejada per l’Ajuntament d’anar a la llar d’infants de Moja

dimecres 09 juliol 2014

Les famílies afectades demanen que l’Ajuntament d’Olèrdola estudiï altres opcions abans de procedir, pel curs que ve, al tancament del servei a l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta. Les famílies consultades per aquesta redacció consideren que des del govern municipal s’ha actuat “amb opacitat” i demanen que es valorin altres possibilitats, conjuntament amb tota la comunitat educativa.

Ingrid Alabreda, mare d’un dels infants del municipi que el curs que ve haurien de continuar a p2 a l’escola, explicava que caldria valorar altres alternatives, com la possibilitat d’ajuntar tots els infants en un sol grup. Alabreda també assenyala que en un municipi com Olèrdola, des de l’Ajuntament s’hauria d’equilibrar la prestació dels serveis entre els seus nuclis.(àudio)

L’Ajuntament ha ofert a les famílies afectades la possibilitat de matricular els seus fills a l’escola bressol Gotims de Moja, l’altra llar municipal d’infants d’Olèrdola. Per les famílies, segons indica Alabreda, aquesta sortida “no és viable” i tampoc té en compte que hi ha germans que van a escola a Sant Pere Molanta.(àudio)

Des del govern municipal s’ha exposat que en aquesta darrera preinscripció només s’ha confirmat una única nova incorporació al centre. En el grup de 2 a 3 anys continuarien 6 infants més del municipi. El regidor d’ensenyament, Xavier Serramià, indicava que amb aquestes dades, el servei no era viable pel curs que ve i afegia que la decisió és “temporal” perquè es tornarien a ofertar les places de la llar en la propera preinscripció. Les famílies ho veuen diferent. Temen que, després d’un any sense obrir, el tancament de la llar pot passar a ser definitiu. També entenen que els preus són cars i valoren que, darrera la decisió, hi ha motius econòmics perquè l’empresa que gestiona el servei “no té prous beneficis”.(àudio)

Les famílies han mantingut aquest dimarts a la nit una trobada per coordinar actuacions.

Escolta l'entrevista a Ingrid Alabreda, realitzda per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

 

 

 

Document Actions