Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Famílies i mestres de l’escola Circell realitzen treball voluntari per adequar l’hort ecològic del pati

La situació de sequera impedeix que ara es pugui plantar i conrear l'hort

dimarts 19 març 2024

 Aquest diumenge al matí, famílies i mestres de l’escola Circell de Moja han compartit una jornada de treball voluntari per fer l’adequació de l’hort ecològic del pati.

Zaira Garcia, membre de l’AMPA, explica que el propòsit és de “naturalitzar” una zona dins de l’escola que permeti a les criatures interactuar amb un espai on es conreen plantes.(àudio)

S’han tallat i polit fustes per fer els llits de cultiu i la malla amb la qual s’habiliten els arcs per aprofitar també l’espai en vertical. També s’han omplert els llits de cultiu amb terra i s’ha instal·lat un sistema de reaprofitament de l’aigua de la pluja.

Zaira Garcia indicava que hauran d’esperar a cultivar a causa de les restriccions que fixa l’actual situació d’emergència per sequera.(àudio)

L’adequació de l’hort s’inclou dins de la proposta de naturalització i millora del pati, concebent l’hort ecològic escolar  com un espai de lleure i interacció pels infants, així com també d’aprenentatge.

Des de l’AMPA estan molt satisfets de la jornada de treball d’aquest diumenge i destaquen que l’hort està  pensat perquè tots els infants de l’escola, des de I3 fins a 6è, se’l facin seu per valorar la importància de les plantes per crear un “ecosistema sa”.(àudio)

L'adequació d'aquest hort ecològic de l'escola ha estat possible gràcies al treball previ fet per la brigada de l'Ajuntament d'Olèrdola.

 

Document Actions