Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ferran Díaz és el nou cap de colla dels Diables de Moja

Encapçala una Junta que té el propòsit de garantir la continuïtat i seguir “fent colla”
Ferran Díaz
Ferran Díaz

dimarts 28 febrer 2017

Els Diables de Moja són una de les entitats de cultura popular del municipi que més activitats generen i més persones mobilitzen, especialment joves. Però no estan al marge d’una tendència molt present en el teixit associatiu de casa nostra  i també han passat per dificultats a l’hora de renovar la seva junta. Després de mesos d’incerteses i de debat intern, la colla ha anunciat que disposa d’un nou equip que la lidera. L’encapçala un nou cap de colla, en Ferran Díaz, que pren així el relleu a Txus Búrdalo.

Ferran Díaz fa 10 anys que forma part dels Diables de Moja i reconeixia que la seva elecció com a cap de colla s’havia produït “in extremis”. En una entrevista al programa “El balcó de les entitats”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, subratllava que havia donat un pas endavant perquè era necessari garantir la continuïtat de la colla.(àudio)

Els Diables de Moja participen en sortides al llarg  de l’any, organitzen el Correfoc de la Festa Major d’hivern i per la Festa Major d’estiu tenen un paper molt destacat. Assumeixen l’organització del partit de futbol que enfronta solters contra casats; posen a la venda la seva samarreta a través d’una capta pel poble i protagonitzen una espectacular Nit de Foc, incorporant la cloenda a la plaça de l’Església amb els versos satànics i la petada de la forca grossa. També han consolidat la timbarada i són actius en la cercavila. Altres iniciatives que han impulsat són la convocatòria d’un Bingo Popular. Ferran Díaz es mostrava obert a incorporar actes que suposin un benefici pel poble. La intenció és mantenir allò que es fa, especialment el funcionament de Diables grans, Diables petits i Drac , sense descartar la posada en pràctica d’alguna idea nova.(àudio)

A més de Ferran Díaz, la nova junta incorpora a Carles Treviño, Marc Domènech i l’excapdecolla Txus Búrdalo, així com col·laboradors com Josep Sesma. Per estatuts de l’entitat, tenen un mandat de 5 anys i comencen “il.lusionats i amb ganes”, amb la voluntat de buscar més complicitats a la colla i de vincular al màxim de components en les activitats que s’organitzin.(àudio)

La colla es va fundar l’any 80 i preveu organitzar una rodona celebració del seu 40è aniversari , com ja es va fer quan van arribar als 35 anys.

Escolta l'entrevista a Ferran Díaz, realitzada pel programa "El balcó de les entitats" de Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions