Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fina Lorenzo repassarà les seves vivències en l’acte que commemorarà a Olèrdola el Dia de la Dona

L’acte s’ha programat a les 20.30h del dissabte, al Local Social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola
Anna Boada, regidora de cultura de l'Ajuntament d'Olèrdola; i Fina Lorenzo
Anna Boada, regidora de cultura de l'Ajuntament d'Olèrdola; i Fina Lorenzo

dimecres 04 març 2020

 

En les darreres dècades el paper de la dona en la societat ha registrat canvis evidents que poden resseguir-se a través de moltes vivències personals. Amb aquest plantejament de centrar-se en experiències pròpies, Fina Lorenzo afronta el repte de ser la persona encarregada d’oferir la xerrada-col·loqui que commemorarà a Olèrdola el Dia Internacional de la Dona. Serà a les 20.30h d’aquest dissabte, al local social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, en un acte que per quart any consecutiu convoca l’Ajuntament d’Olèrdola. A continuació de la xerrada, hi haurà un sopar al mateix local.

Fina Lorenzo és veïna de tota la vida de Sant Pere Molanta. Té 77 anys i en fa 44, juntament amb el seu marit, que va obrir La Posada. Primer com a bar i després ja com a restaurant. És mare de 4 fills i tot no estar ja al front del negoci sí que en manté un contacte diari. Rebre l’encàrrec de fer la xerrada de commemoració del Dia de la Dona li va generar dubtes, però també il·lusió. En la seva intervenció repassarà canvis que han tingut les dones els darrers anys, com l’accés generalitzat al món laboral. I ho farà de la mà de les seves vivències.(àudio)

Lorenzo fa notar que ara les dones són més independents i destaca la importància de que dones i homes comparteixin tasques.(àudio)

Fina Lorenzo serà presentada per la conferenciant de l’any passat, la mestra jubilada Mercè Garcia, veïna de Moja. Per l’Ajuntament d’Olèrdola, l’acte de commemoració del Dia de la Dona permet posar en valor la contribució al municipi feta per les dones. Anna Boada, regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, també posa de relleu que l’acte promou la cohesió del municipi, per això es programa de manera rotativa en un dels tres pobles històrics d’Olèrdola.(àudio)

Els tiquets pel sopar, al preu de 13 euros, es poden adquirir fins aquest dimecres al Restaurant La Casa del Conill de Sant Miquel; a Fleca Fontanals, Cans Cal Ton i La Posada(Sant Pere Molanta); i Queviures Mitjans, La Botiga de La Sílvia  i Bar Avinguda(Moja).

Escolta l'entrevista a Fina Lorenzo i a Anna Boada, enregistrada per Canal 20-Ràdio Olèrdola pel programa "Penedès en Xarxa", clicant aquí

Document Actions