Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fina Mascaró prendrà possessió com a consellera comarcal aquest dissabte

Mascaró repeteix participació en el grup d’ERC i és l’única representant d’Olèrdola al Consell Comarcal de l’Alt Penedès

dijous 18 juliol 2019

 

Entre els 33 representants que aquest dissabte al migdia prendran possessió com a consellers comarcals de l’Alt Penedès per aquest mandat, només hi ha una única presència d’Olèrdola. Es tracta de Fina Mascaró, que repeteix participació en el grup comarcal d’ERC.

Els consellers comarcals els tria cada partit entre els regidors obtinguts a l'Alt Penedès en les darreres eleccions municipals. La formació republicana ha passat de 6 a 10 consellers  i de l’anterior legislatura continuen 4 consellers. A més de Mascaró, són Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí; Josep Maria Ribas, alcalde de Sant Sadurní; i Pere Sàbat, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca. A l’hora de valorar els motius que haurien portat a ERC del Penedès a revalidar la seva confiança en Mascaró per a formar part del seu grup al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la mateixa Mascaró apuntava que s’hauria tingut en compte la feina feta a l’oposició en els darrers 4 anys, tant a l’Ajuntament com al Consell Comarcal, així com la voluntat d’equilibrar la renovació amb la continuïtat.

Junts per Catalunya i PSC han reeditat el pacte per governar la institució. Les dues formacions també han acordat governar conjuntament els consells comarcals de l’Anoia, el Baix Penedès, el Garraf i la Mancomunitat de Municipis. Mascaró exposava que “costa d’entendre” aquests pactes de Junts per Catalunya amb el PSC, quan en totes aquestes institucions ERC havia “estès la mà” i sumaven per a poder garantir un govern amb forces independentistes.

Mascaró recordava que l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, era en l’anterior mandat conseller comarcal del PSC pel pacte que mantenien aquest partit i ApO. A la portaveu del grup municipal d’ERC a Olèrdola li “sap greu” que no hi hagi cap altre representant més del municipi al Consell Comarcal i expressava el seu desig que Mari Carme Villanueva, designada ara suplent en el grup del Consell Comarcal de Junts per Catalunya, passi a ser en un futur de nou consellera comarcal.

Fina Mascaró posava l’accent en què són consellers comarcals i treballaran “per a tota la comarca” , però sí que indicava que la seva participació al Consell pot fer que es disposi d’informació per a que el municipi millori serveis i aprofiti l’actuació que pugui fer-se des de l’ens comarcal.

Document Actions