Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fina Mascaró, regidora portaveu d’ERC d’Olèrdola, ha participat aquest dimecres en la constitució de l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya

Recordava que la moció de rebuig a la sentència aprovada a l’Ajuntament comprometia a participar en una assemblea d’electes
Fina Mascaró, en primer terme, durant l'assemblea d'aquest dimecres
Fina Mascaró, en primer terme, durant l'assemblea d'aquest dimecres

dijous 31 octubre 2019

 

Fina Mascaró, regidora portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola, va assistir aquest dimecres al vespre a la constitució de l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya, en un acte celebrat al Palau de Congressos. Mascaró formava part dels gairebé 2.000 càrrecs, entre regidors i diputats, que van aprovar per unanimitat constituir aquest organisme. Segons la portaveu municipal d’ERC, l’Assemblea neix  "per complementar no per substituir” cap institució.

Mascaró valorava de manera molt positiva la creació de l’Assemblea i considerava que “aquest era el primer acte que se’n derivava de l’aprovació de la moció de rebuig de la sentència que es va aprovar en el ple extraordinari de l’Ajuntament d’Olèrdola del passat dia 15 d’octubre”. De manera concreta, en el punt 6è de l’apartat d’acords, s’assenyala que l’Ajuntament es compromet a participar, “com a representants legítims de la ciutadania, en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat”.

L’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya s’ ha fixat com a  full de ruta cinc punts comuns: el rebuig a la sentència; la demanda d’amnistia i l’exigència de llibertat dels presos polítics; suport a les mobilitzacions i defensa de la sobirania de les institucions catalanes; l’exigència de diàleg a l’Estat; i treballar per l’autodeterminació “i per una solució política que permeti als catalans decidir el seu futur polític a les urnes”.

Per  Mascaró, “des del municipalisme hem d’estar preparats per assumir allò que ens pertoca i si cal fer desobediència institucional fer-la, ser presents al carrer, mobilitzar-nos i donar suport a tots aquells joves que defensen el seu futur i el nostre present als carrers”.

Document Actions