Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitzen les obres de restauració de l’interior de la Torre de Moja

Amb aquestes obres s’acaba el projecte de reforma i rehabilitació de la Torre i del seu edifici annex

dilluns 04 octubre 2021

Divendres es realitzava la visita final de les obres de restauració de l’interior de la Torre de Moja. Amb la finalització d’aquests treballs es completa la tercera i darrera de les fases del projecte integral de restauració de la Torre, un cop feta anteriorment la consolidació de la Torre en la primera fase i la rehabilitació del seu edifici annex, en la segona fase d’intervenció. Les obres de l’interior de la Torre van ser adjudicades per un import de 190.000 €, dins del projecte "Penedès 360 graus", la iniciativa conjunta promoguda per ajuntaments de la comarca amb la coordinació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el cofinançament dels Fons europeus FEDER.

Amb el propòsit genèric de fer que l’edifici “recuperi la seva dignitat històrica”, les obres d’aquesta tercera fase han suposat una actuació física en tot l’àmbit interior de la construcció per tal de consolidar-lo i restaurar-lo i fer possible el seu ús. Les actuacions han suposat  la restauració i consolidació dels paraments i revestiments; la substitució dels sostres i escales perquè  compleixin els nous requeriments i , finalment, l'acondicionament de la coberta i de la sortida per facilitar la visita. Així , s’han substituït els sostres i les escales interiors a la Torre i s’ha millorat la part superior: badalot, escales d’accés a la coberta, elements de protecció i paviment, així com també la col·locació de l’escala que permet l’accés a la Torre des de la terrassa de l’edifici annex.

L’obtenció de  finançament extern,  incloent també aportacions de la Diputació, ha suposat per a l’Ajuntament d’Olèrdola assumir només el 30% del valor de l’obra.

La Torre de Moja és  una imponent edificació medieval del segle  X que va originar la fundació del poble. Amb la rehabilitació de l’edifici adossat es van adequar dues sales d’usos polivalents, amb 111 metres quadrats útils sumant els dos espais, incloent una nova primera planta construïda amb una terrassa des de la qual es pot accedir a la Torre.

Consulta el reportatge que permet resseguir el procés constructiu , clicant aquí

 

 

Galeria d'Imatges

Torre1OK.jpg

Document Actions