Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fins el 15 de novembre resta oberta la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació i promoció d’habitatges destinats a lloguer assequible

Els convoca l’Ajuntament i també inclouen compensar la diferència respecte el preu de mercat

dijous 22 setembre 2022

Des del passat mes de març i fins el proper 15 de novembre resta obert el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts a la rehabilitació i promoció d’habitatges destinats a lloguer assequible. Aquest és el segon any que l’Ajuntament d’Olèrdola aprova aquesta convocatòria d’ajuts, amb el propòsit d’incrementar a Olèrdola la xifra d’habitatges amb preus de  lloguer assequibles destinats a  gent jove de fins a 35 anys.

Recordem que els criteris es mantenen per aquest 2022 i es contemplen  3 línies d’ajuts: subvencions del 75% de les obres de rehabilitació o adequació; subvencions de fins a 250 € per a cadascun dels documents exigibles; i en cas de no haver de fer obres, compensació de les diferències entre el lloguer mig i el lloguer assequible del primer any. La reducció del preu de lloguer ha de ser com  a mínim del 30% en relació al lloguer de mercat. Per aquest 2022, l’import total màxim que preveu concedir l’Ajuntament no varia i és de 25.000 €. Pel  programa de rehabilitació, s’ha fixat  un màxim de 20.000 €; pels ajuts a documentació, fins a 2.000 €; i per compensar la diferència respecte del preu de mercat, l’import màxim que es preveu atorgar és de  3.000 €.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, l’alcalde, Lucas Ramírez, confirmava que fins ara no s’havia presentat cap sol·licitud i recordava que el programa d’ajuts inclou finançar obres de rehabilitació, però també compensar la diferència respecte el preu de mercat.(àudio)

Ramírez recordava que les bases de la convocatòria havien estat molt treballades i reconeixia que la iniciativa “no ha tingut l’impacte esperat”. Com a possibles causes, ho atribuïa al moment econòmic actual i l’encariment dels materials.(àudio)

El gran objectiu de polítiques actives de promoció de l’habitatge assequible a Olèrdola és procurar que la joventut es quedi a viure al municipi i no marxi. L’alcalde recordava que la “pèrdua de relleu generacional” té una gran incidència en altres àmbits del municipi. (àudio)

La convocatòria està oberta fins el 15 de novembre. La informació i documentació es pot obtenir en aquest enllaç

Document Actions